Три года назад умерла девочка Леся, ребенок до года, с филиала, у нее тоже не было температуры, только ножка чуть припухла после Гексы, а на 7 день ребенок умер от полиорганной недостаточности. кто знает, возможно ребенок и был бы жив, если бы его кто нибудь увидел до 7 суток... МАМЫ! ВСЕ ВИДЫ любых реакций на все виды вакцинаций должны быть осмотрены ВРАЧОМ в течении суток, после их появлений. Для кого ВоЗ протоколы по наблюдению за детьми пишет?.... За рубежом в течении пяти дней за любым вакцинируемым ребенком наблюдает специальная медсестра. И конечно, НИКТО не делает вакцинацию в садике. Не знаю, каменный век, а не Украина, еще давайте на работе на заводах делать АДС. Взрослых же не прививают в таких условиях...
_______________________________ Я очень редкий исчезающий вид женщин- у меня СВОИ ногти, брови, волосы , ресницы, губы и даже все остальное. Где там красная книга?)))
Биргит,Наташа, но не бригадой СМП. Для этого существует педиатр поликлиники и неотложка в поликлинике. Ездить и осматривать детей после прививок не входит в компетенцию СМП. Вот меня всегда поражало в нашей поликлинике то, что после вакцинации нас сразу отправляют домой и никто даже не интересуется нашей реакцией.
AnnaRL, разницы нет, от того как назвать врача. Для ребенка вызывайте неотложку, а не 103. Сути не меняет. Не нужно ждать 3 дня, идти с ребенком в поликлинику, стоять 2 часа в вирусах, а потом ловить еще к тому же и болезнь после вакцинации.
Згоду все читали?Есть графа где вы расписываетесь:...терміново повідомляти про несприятливі події після вакцінації... А на следующий день должна посетить м/с,если надо она сообщит врачу.Не надо равнять с заграницей,там люди своей работой дорожат,а у нас работают энтузиасты.
Вооот. я к тому и пытаю, чтобы увидеть ответ, которого большинство мамочек не знают. Чего нужно добиться и о чем у врачей требовать\просить.. Биргит, не много слов, а мало, Наташ!
Биргит писал(а):
каменный век
, огромный % просто не образованных людей. Не нужно учить всем и каждому медицину, но какие то ознакомительные, разъяснительные беседы, как с детками в школе ГАИ-шники, наверное нужны многим. И спасибо, что на нашем форуме есть девочки-медики, кто в темках отвечает активно
Русалка писал(а):
Осложнения - это не нормально, должно быть лечение какое-то
Вот честно, не знаю как бы я искала срочно помощь медиков на месте Rovo4ka . При вызове скорой, насколько я сталкивалась, всегда спрашивают температуру. Врать? но это же не простуда . чтобы сказать потом, мол, спала темпа
-- Пользователь добавил некоторое время спустя --
Vi_tulechka писал(а):
Згоду все читали?Есть графа где вы расписываетесь:...терміново повідомляти про несприятливі події після вакцінації..
я не прививаю ребенка, не знаю, что за згода. скажите, а там написано кого повідомляти?
_______________________________ Мова величезне значення має, так формується державність. А коли мовою нехтують, то потім приходять визволяти (с)
Вот честно, не знаю как бы я искала срочно помощь медиков на месте Rovo4ka . При вызове скорой, насколько я сталкивалась, всегда спрашивают температуру. Врать? но это же не простуда . чтобы сказать потом, мол, спала темпа
Вы знаете, всегда можно найти выход, даже ночью. Поверьте, было бы желание.
Vi_tulechka писал(а): Згоду все читали?Есть графа где вы расписываетесь:...терміново повідомляти про несприятливі події після вакцінації.. я не прививаю ребенка, не знаю, что за згода. скажите, а там написано кого повідомляти?
Согласно действующему приказу № 595 от 16.09.2011 г. МЗ Украины «О порядке проведения профилактических прививок в Украине и контроле качества и оборота медицинских иммунобиологических препаратов» - п. 2.1 "Инструкции об организации эпидемиологического наблюдения за неблагоприятными событиями после иммунизации с использованием вакцин, анатоксинов и аллергена туберкулёзного", где неблагоприятные события после иммунизации определяются как "всі захворювання, які зареєстровані у щепленого протягом післявакцинального періоду", включая "ускладнений перебіг післявакцинального періоду (захворювання, яке співпало за часом з проведеним щепленням та не має зв'язку з ним), післявакцинальні реакції/ускладнення", повідомляются в сес дільничим, семійним лікарем, або лікарем ДШО. Также п.5 Кожний випадок порушення у стані здоров'я, що виникає у післявакцинальному періоді при застосуванні вакцин, анатоксинів та алергену туберкульозного підлягає розслідуванню" - подается специальное уведомление в сес, с указанием серии вакцині и т.д. Подробнее под спойлером.
ІІ. Виявлення НППІ і реєстрація реакцій та ускладнень
1. Особи, які підлягають щепленням (або їхні батьки чи інші законні представники), повинні бути проінформовані медичними працівниками про можливі реакції або ускладнення після застосування певної вакцини, анатоксину, алергену туберкульозного. 2. Виявлення НППІ здійснюють на всіх рівнях медичного обслуговування і спостереження: медичні працівники, що проводять щеплення; медичні працівники, що проводять лікування в медичних закладах; батьки або законні представники, попередньо проінформовані про можливі реакції або ускладнення після застосування певної вакцини, анатоксину, алергену туберкульозного. 3. Лікарі усіх закладів охорони здоров’я незалежно від підпорядкування та форм власності зобов’язані фіксувати інформацію про реакції у картці-повідомленні про побічну реакцію чи відсутність ефективності лікарського засобу при медичному застосуванні за формою № 137/0, наведеній у додатку 1 до Порядку здійснення нагляду за побічними реакціями лікарських засобів, дозволених до медичного застосування, затвердженого наказом МОЗ України від 27.12.2006 № 898, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 29.01.2007 за № 73/13340. 4. Реєстрації з відповідним записом у формах первинної медичної документації: „Історії розвитку дитини” - форма № 112/о, затвердженій наказом МОЗ України від 27.12.99 № 302 (далі - форма № 112/о), „Медичній карті амбулаторного хворого” – форма № 025/о, затвердженій наказом МОЗ України від 27.12.99 № 302 (далі - форма № 025/о), „Медичній карті стаціонарного хворого” – форма № 003/о, затвердженій наказом МОЗ України від 26.07.99 № 184 (далі - форма № 003/о), та „Карті профілактичних щеплень” – форма № 063/о, затвердженій наказом МОЗ України від 10.01.2006 № 1, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 08.06.2006 за № 686/12560 (далі - форма № 063/о), підлягають усі випадки реакцій та ускладнень відповідно до Переліку можливих несприятливих подій після імунізації, що потребують подальшого розслідування, наведеного у додатку 1 до цієї Інструкції, та Строків розвитку можливих несприятливих подій після імунізації (реакцій та ускладнень), наведених у додатку 2 до цієї Інструкції, а також: летальні випадки, що трапляються протягом 30-ти діб після щеплення; випадки госпіталізації протягом 30-ти діб після щеплення. 5. Лікувально-профілактичні заклади (далі – ЛПЗ), що проводять щеплення, здійснюють облік реакцій, ускладнень та 1 раз на місяць подають узагальнені дані до територіальних СЕС згідно з додатком 3 до цієї Інструкції. У разі відсутності за звітний період реакцій та ускладнень мають бути зазначені “нулі” у відповідних графах. Територіальні СЕС – це санітарно-епідеміологічні заклади Держсанепідемслужби в Автономній Республіці Крим, областях, у містах, районах, на водному, залізничному та повітряному транспорті, об’єктах з особливим режимом роботи. Подача інформації про реєстрацію випадків реакцій та ускладнень здійснюється згідно з кодами можливих НППІ та строків їх розвитку (додатки 1, 2) для вакцин, анатоксинів та алергену туберкульозного здійснюється відповідно до додатка 3 до цієї Інструкції. Форму узагальнених даних про наявність НППІ (реакцій та ускладнень) заповнюють лікарі ЛПЗ та територіальних СЕС. При заповненні узагальнених даних обов’язково вказуються заклад охорони здоров’я (ЛПЗ, територіальна СЕС) та період, за який надається інформація (перше півріччя та рік). Після заголовка обов’язково має бути вказана дата заповнення узагальнених даних. Заповнювати узагальнені дані необхідно на кожну окрему серію застосованої вакцини, анатоксину та алергену туберкульозного. При цьому треба вказувати торговельну назву, найменування підприємства виробника, кількість введених доз. Зареєстровані реакції або ускладнення слід заносити до узагальнених даних згідно з кодами можливих НППІ. За наявності клінічної ознаки реакції або ускладнення відповідно до коду можливих НППІ вказується кількість реакцій або ускладнень, при їх відсутності проставляються нулі. До узагальнених даних входить кількість групових реакцій та ускладнень, які розслідувалися комісією, створеною управліннями охорони здоров’я областей, міст Києва та Севастополя або Міністерством охорони здоров’я Автономної Республіки Крим, а також кількість ускладнень, які розслідувалися групами оперативного реагування (головною, регіональною). Подача узагальнених даних відбувається в такі строки: з ЛПЗ до СЕС міського та районного рівнів за один місяць; до СЕС обласного, республіканського рівнів, міст Києва, Севастополя та СЕС на водному, залізничному, повітряному транспорті за один місяць; з СЕС обласного, республіканського рівнів, міст Києва, Севастополя та СЕС на водному, залізничному, повітряному транспорті до Департаменту імунобіологічних препаратів та імунопрофілактики державного підприємства „Державний експертний центр Міністерства охорони здоров’я України” (далі - Департамент імунобіологічних препаратів та імунопрофілактики) за шість місяців та за один рік. 6. Відповідальним за облік та надання інформації про реакції і ускладнення є керівник ЛПЗ, що проводить щеплення.
_______________________________ Я очень редкий исчезающий вид женщин- у меня СВОИ ногти, брови, волосы , ресницы, губы и даже все остальное. Где там красная книга?)))
Были у врача. Наша реакция на ревакцинацию АКДС была вероятно увеличина в связи склонностью к аллергии и в пределах допустимой нормы для местных реакций. И как ни странно, никакого лечения не требовала. Единственное, можно в таких случаях делать на место прививки слабый спиртовой компресс или прикладывать капустный лист (что я и делала). На будущее, перед вакцинацией АКДС за три дня принимать антигистаминные препараты и три дня после. Следующая вакцинация у нас будет в 6 лет. И вот еще, данная реакция является очень редким случаем и никакой статистики по ней не ведут
И вот еще, данная реакция является очень редким случаем и никакой статистики по ней не ведут
Кто сказал... Я же вам выложила под спойлером протокол. Все ведут и подают в сес, то вашему врачу ничего не хочется на себя брать. ИМХО.
и в пределах допустимой нормы для местных реакций.
допустимая норма - до 8 см, ваша врач не знала? может, пока на переквалификацию?
Rovo4ka писал(а):
данная реакция является очень редким случаем
во-первых, не редким, во-вторых, почитайте
Цитата:
Післявакцинальні реакції
Підвищення температури до 39°С. Підвищення температури більше 39°С (сильна загальна). Температура, яка не зареєстрована в медичній документації. Біль, набряк м‘яких тканин > 50 мм, гіперемія у місці введення > 80 мм, інфільтрат > 20 мм (сильна місцева).
Лімфоаденопатія. Головний біль. Дратівливість, порушення сну. Висипання неалергічного ґенезу.