Паска-краффін Інгредієнти: 370 г борошна, 120 мл молока, 20 г мокрих дріжджів, 120 г цукру, 1/2 ч. л. солі, 1 яйце, 2 жовтки, 1 ч.л. ванільного цукру 40 г розтопленого вершкового масла, 80 г вершкового масла кімнатної температури для слоїння тіста, 100 г родзинок, 100 г цукатів 50 г мигдалевих пелюсток або інших подрібнених горіхів. Масло розтопити в мікрохвильовці. Молоко підігріти. В молоко додати 1 ч. л. цукру і дріжджі, ретельно вимішати, залишити на 5-10 хвилин. Тим часом яйця збити з цукром до пишної, світлої маси. Яйця мають бути кімнатної температури. Борошно просіяти в миску, додати сіль, ванільний цукор, перемішати, зробити заглиблення. Вилити опару, яєчну суміш, розпочати вимішувати тісто. Додати розтоплене масло, замішувати тісто. Має вийти м'яке, ніжне та еластичне тісто. Тісто поставити в тепле місце на 50-60 хвилин, за цей час воно має збільшитися в об'ємі бодай в два рази. Коли тісто підійде, поділити його на 2 частини. Кожну частину розкачати в тонкий прямокутний пласт. Під час розкатування потрібно розтягнути тісто за краї, формуючи прямукутник. Розкатаний пласт змастити маслом. Посипати сухофруктами та пелюстками, скрутити в рулет, притискаючи кожен шар. Рулет гострим ножем розрізати вздовж, залишивши нерозрізаними 2-3 см. З однієї частини рулету формуємо дно паски, скручуючи тісто по спіралі, розрізом назовні, дійшовши до нерозрізаного кінця, викручуємо його наверх і продовжуємо формувати верхній шар паски. Важливо, щоб розріз тіста був назовні. Перекласти паску у форму. До речі, використовувала дві форми, діаметром 12 см. Залишити паски на 60 хвилин в теплому місці підходити. Пекти в розігрітій до 180 градусів духовці 40-45 хвилин. Після десяти хвилин випікання, бажано накрити верхівки пасок фольгою, щоб не пригоріли. Готові паски можна покрити глазур'ю, або просто посипати цукром-пудрою.
Я вчера попробовала сделать такую красоту. Тесто умножила на два, чтоб получилось 4штучки. Но в итоге теста у меня было очень много)) Надо было делить на 6 минимум и делать маленькие пасочки. Потому что так у меня они увеличились в два раза и повылазили из формочек. Пропеклись хорошо и тесто оооочень вкусное. Буду пробовать ещё.
Leno4ka, Я ещё посмотрела видео на Ютубе. Потому что не сразу поняла "80 г вершкового масла кімнатної температури для слоїння тіста" Это оказывается для смазывания раскатанного пласта перед укладыванием цукатов.
Leno4ka, только увидела сообщение. Я находила, они все похожие. Паска краффин. Пропорции брала тут из темы, а на Ютубе смотрела какая должна быть консистенция по этаппм и как правильно сворачивать.
Pussycat, я делала с термостабильными шоколадными дропсами, дети едят с удовольствием ( Паски классические моя семья не ест), а для мужа сделала с вишней и миндалем, результат потрясный, очень вкусно, рекомендую
Вы не можете начинать темы Вы не можете отвечать на сообщения Вы не можете редактировать свои сообщения Вы не можете удалять свои сообщения Вы не можете добавлять вложения
Кто сейчас на конференции
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 1