Паска-краффін Інгредієнти: 370 г борошна, 120 мл молока, 20 г мокрих дріжджів, 120 г цукру, 1/2 ч. л. солі, 1 яйце, 2 жовтки, 1 ч.л. ванільного цукру 40 г розтопленого вершкового масла, 80 г вершкового масла кімнатної температури для слоїння тіста, 100 г родзинок, 100 г цукатів 50 г мигдалевих пелюсток або інших подрібнених горіхів. Масло розтопити в мікрохвильовці. Молоко підігріти. В молоко додати 1 ч. л. цукру і дріжджі, ретельно вимішати, залишити на 5-10 хвилин. Тим часом яйця збити з цукром до пишної, світлої маси. Яйця мають бути кімнатної температури. Борошно просіяти в миску, додати сіль, ванільний цукор, перемішати, зробити заглиблення. Вилити опару, яєчну суміш, розпочати вимішувати тісто. Додати розтоплене масло, замішувати тісто. Має вийти м'яке, ніжне та еластичне тісто. Тісто поставити в тепле місце на 50-60 хвилин, за цей час воно має збільшитися в об'ємі бодай в два рази. Коли тісто підійде, поділити його на 2 частини. Кожну частину розкачати в тонкий прямокутний пласт. Під час розкатування потрібно розтягнути тісто за краї, формуючи прямукутник. Розкатаний пласт змастити маслом. Посипати сухофруктами та пелюстками, скрутити в рулет, притискаючи кожен шар. Рулет гострим ножем розрізати вздовж, залишивши нерозрізаними 2-3 см. З однієї частини рулету формуємо дно паски, скручуючи тісто по спіралі, розрізом назовні, дійшовши до нерозрізаного кінця, викручуємо його наверх і продовжуємо формувати верхній шар паски. Важливо, щоб розріз тіста був назовні. Перекласти паску у форму. До речі, використовувала дві форми, діаметром 12 см. Залишити паски на 60 хвилин в теплому місці підходити. Пекти в розігрітій до 180 градусів духовці 40-45 хвилин. Після десяти хвилин випікання, бажано накрити верхівки пасок фольгою, щоб не пригоріли. Готові паски можна покрити глазур'ю, або просто посипати цукром-пудрою.
Я вчера попробовала сделать такую красоту. Тесто умножила на два, чтоб получилось 4штучки. Но в итоге теста у меня было очень много)) Надо было делить на 6 минимум и делать маленькие пасочки. Потому что так у меня они увеличились в два раза и повылазили из формочек. Пропеклись хорошо и тесто оооочень вкусное. Буду пробовать ещё.
Leno4ka, Я ещё посмотрела видео на Ютубе. Потому что не сразу поняла "80 г вершкового масла кімнатної температури для слоїння тіста" Это оказывается для смазывания раскатанного пласта перед укладыванием цукатов.
Leno4ka, только увидела сообщение. Я находила, они все похожие. Паска краффин. Пропорции брала тут из темы, а на Ютубе смотрела какая должна быть консистенция по этаппм и как правильно сворачивать.
Pussycat, я делала с термостабильными шоколадными дропсами, дети едят с удовольствием ( Паски классические моя семья не ест), а для мужа сделала с вишней и миндалем, результат потрясный, очень вкусно, рекомендую