Site Logo

Текущее время: 20 апр 2025 08:50

Часовой пояс: UTC + 2 часа [ Летнее время ]

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 125 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  След.

Оцените книгу
5 31%  31%  [ 5 ]
4 25%  25%  [ 4 ]
3 25%  25%  [ 4 ]
2 0%  0%  [ 0 ]
1 19%  19%  [ 3 ]
Всего голосов : 16
Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Коцюбинський Михайло "Тіні забутих предків"
СообщениеДобавлено: 21 окт 2016 11:33 
Леди Совершенство
Цитата

ЗЖФ-зависима: 15 лет 5 месяцев 11 дней
Медали: 41
Я люблю ЗЖФ (1) Особые заслуги (1) Сердце форума (1) Почетная невеста форума (1)
Почетная мамочка форума (1) Автор статьи (1) Путешественница (1) Квест. Победитель. (1)
Леди Книгочея (5) Mafia for Ladies (11) Благотворительная ярмарка (6) Марафон постройнения (1)
Marvel movies (1) Неспящая форума (1) К 10-летию форума (1) Новогодний квест (1)
Конкурс для беременных,2 место (1) Участники весеннего фотоквеста (1) Мой новогодний образ (1) Я люблю Україну (2)
Летний фотоконкурс (1)

Очки репутации: 1335
Повысить репутациюПонизить репутацию
Изображение

Скрытый текст. Необходимо зарегистрироваться.

Профиль Отправить личное сообщение  

Заголовок сообщения: Re: Коцюбинський Михайло "Тіні забутих предків"
СообщениеДобавлено: 28 окт 2016 12:57 
Леди Совершенство
Цитата

ЗЖФ-зависима: 13 лет 1 месяц 9 дней
Семья: +
Медали: 58
Я люблю ЗЖФ (1) Сердце форума (1) Почетная невеста форума (1) Автор статьи (2)
Путешественница (5) KinoLady (4) Квест. Участник. (1) Книголюб форума (4)
Mafia for Ladies (4) Активный участник аукциона (2) Благотворительная ярмарка (5) I'm lady (3)
Участник субботника (3) "Свято наближається" (3) Marvel movies (2) Фитнес-челлендж (1)
Перчинка форума (3) СпортЛеди ЗЖФ (1) К 10-летию форума (1) Новогодний квест, 1 место (1)
Валентинка (1) Победитель фотоквеста (1) Свадебный конкурс (1) Я люблю Україну (1)
Цветочная феерия (1) Я - мама (1) Мафия по-украински (1) Весенний шабаш. Победитель. (1)
Марафон английского (1) Конкурс Lady in Dress (1)

Очки репутации: 1515
Kapriz, Давай я краще не буду заглиблюватися, а то мене скоро поженуть з форуму, за проповіді. -D Якщо в двох словах. Я християнка. У традиційному розумінні цього слова, тому читати, як мужик дощ заклинає, наприклад, для мене дико і безглуздо. :dntknow: Як би ... потрібно бути ... як би пом'якше ... досить неосвіченою людиною, щоб думати, що травинка росте завдяки богу, а гори ростуть завдяки чорту. Для мене це маячня. :dntknow:
Нехай грубо, самі спитали

Dianna писал(а):
мені кінець ще дуже-дуже віддалено нагадував Парфюмера, хоча останнього я дуже давно читала, але начебто там теж сцецифічна оргія відбулася на фоні смерті через страту головного героя

Напевно це щось означає :dntknow: (твоя версія дуже цікава, до речі), але я цю сцену сприймала через призму свого ставлення - до смерті і до небіжчиків - знущання якесь. :vaco:

-- 28 окт 2016 13:01 --

Згадався випадок ... Як ми на хрещення (начебто) йшли до церкви, і сестра купила з рук, у тітки, плетену ляльку. Поставили ми на лавку банки свої, і лялька поруч лежить. Йде батюшка зі своїм кропилом, побачив нас: "Ану приберіть звідси цього біса!" Ха-ха-ха. Ось таке у мене ставлення. Якщо коротко.

ha-ha2 ha-ha2 ha-ha2

Изображение

smile now, cry later. ©

СообщениеДобавлено: 28 окт 2016 21:10 
Леди Совершенство
Цитата

ЗЖФ-зависима: 13 лет 10 месяцев 19 дней
Семья: замужем
Детки: сын
Медали: 49
Я люблю ЗЖФ (1) Сердце форума (1) Почетная невеста форума (1) Почетная мамочка форума (1)
Автор статьи (3) Путешественница (2) KinoLady (4) Квест. Победитель. (1)
Квест. Участник. (2) Умники и умницы (2) Книголюб форума (7) Fashion battle ЗЖФ (1)
Fashion battle (1) Благотворительная ярмарка (2) I'm lady (4) "Свято наближається" (3)
Лучший рецензент (1) Книжный клуб (1) Новогодний адвент (2) К 10-летию форума (1)
Новогодний квест (1) Валентинка (1) Я люблю Україну (1) Свадебный конкурс (1)
"Halloween на ЗЖФ"! (1) Весенний шабаш. Участник. (1) Конкурс стишков-пирожков (1) "Козацькі перегони" (1)

Очки репутации: 1014
Фентезі, це точно ha-ha А ще трохи трешу і фарсу, особливо вкінці.
На диво легко читається, не дивлячись на діалектизми. Я на них не звертала уваги, зміст загалом цілком зрозумілий. Сюжет непередбачуваний, а переплетіння дійсності та міфології взагалі справляє враження.
Описи природи і пейзажів вражаючі і дуже фактурні, відразу ж уявляєш себе на схилах гір. Тиша полонини особливо запам'яталася. Люди близькі до природи, і навіть живучи в місті, раптом переконуєшся в цьому.
Сміялася із забобонів стосовно сусідів -D Але ж Юра і справді заподіяв лиха, підлий перелюбник!
Кінцівка взагалі справила враження, яка тонка межа між смертю та життєвим потягом!
Тверда четвірка.

-- 28 окт 2016 21:24 --

Dianna писал(а):
Nochenyka писал(а):
фінальна гуляночка - це взагалі щось. Некрофілія, жарти, сміх на похороні
мені кінець ще дуже-дуже віддалено нагадував Парфюмера, хоча останнього я дуже давно читала, але начебто там теж сцецифічна оргія відбулася на фоні смерті через страту головного героя.

О! І я Парфумера згадала!
Загалом шкода, що за Іваном нікому й було потужити ehh Жінка для виду проголосила тайм годі.

-- 28 окт 2016 21:26 --

Nochenyka писал(а):
потрібно бути ... як би пом'якше ... досить неосвіченою людиною, щоб думати, що травинка росте завдяки богу, а гори ростуть завдяки чорту. Для мене це маячня. :dntknow:

Це взагалі чудова історія, як бог крав у чорта о_О

СообщениеДобавлено: 29 окт 2016 12:23 
Леди Совершенство
Цитата

ЗЖФ-зависима: 14 лет 1 месяц 5 дней
Медали: 53
Сокровище форума (1) Я люблю ЗЖФ (1) Особые заслуги (1) Сердце форума (1)
Автор статьи (11) Путешественница (3) KinoLady (1) Книголюб форума (6)
Активный участник аукциона (2) Fashion battle ЗЖФ (4) Fashion battle (1) Благотворительная ярмарка (4)
I'm lady (1) Марафон постройнения (2) "Свято наближається" (1) Бомба форума (1)
Самый справедливый модератор (1) Главная похудейка форума (1) СпортЛеди ЗЖФ (2) Леди Фортуна (1)
Тусовщица форума (1) К 10-летию форума (1) В гостях у сказки (1) Мисс Весна ЗЖФ (1)
To Be A Woman (1) Онлайн квест (1) Онлайн квест (1)

Очки репутации: 1177
Nochenyka писал(а):
Kapriz, Давай я краще не буду заглиблюватися, а то мене скоро поженуть з форуму, за проповіді. -D Якщо в двох словах. Я християнка. У традиційному розумінні цього слова, тому читати, як мужик дощ заклинає, наприклад, для мене дико і безглуздо. :dntknow: Як би ... потрібно бути ... як би пом'якше ... досить неосвіченою людиною, щоб думати, що травинка росте завдяки богу, а гори ростуть завдяки чорту. Для мене це маячня. :dntknow:

Nochenyka, не поженуть -flo-
Яна, можливо ти занадто буквально сприйняла все, що описано в Тінях
саме ця історія про Бога та чорта - поганий приклад :dntknow: Це казочка від Мико, автор одразу про те казав, що Мико був щє той вигадник. Мені, доречі, сподобалась ця історія :-)

І продовжуючи тему релігії і язичництва, навіть християни прикрашають ялинку на Новий Рік, печуть кулічі на Пасху, фарбують крашенки....хіба ці традиції виключно христианські? Я вже не кажу (або кажу) про забобоність, як то плювати через плече, лякатись бабці з пустими ведрами або чорної кішки і таке інше -D
Дуже складно відокремити одне від одного, окрім віри в Бога ми маємо ще й іншу спадщину, і тіні забутих предків дають про себе знати :-)

-- 29 окт 2016 12:25 --

Dianna, Аня, ти обіцяла фото додати, які в тебе асоціювались с Тінями -flo-

СообщениеДобавлено: 29 окт 2016 12:43 
Леди Совершенство
Цитата

ЗЖФ-зависима: 15 лет 1 месяц 8 дней
Семья: муж
Детки: малыши-карандаши
Медали: 11
Я люблю ЗЖФ (1) Сердце форума (1) Умники и умницы (1) Книголюб форума (4)
Благотворительная ярмарка (1) I'm lady (1) К 10-летию форума (1) Я люблю Україну (1)

Очки репутации: 622
А мне кажется, что смысловая нагрузка у сцен смерти Парфюмера и Ивана была разной :dntknow:
Мне понравилась идея, которая тут прозвучала, что после смерти Иван наконец-то воссоединился с Маричкой, там какая-то светлая грусть, а вот в парфюмере какое-то торжество похоти.

СообщениеДобавлено: 29 окт 2016 14:37 
Липнева Намистина
Цитата

ЗЖФ-зависима: 13 лет 2 месяца 8 дней
Медали: 61
Я люблю ЗЖФ (1) Автор статьи (5) Путешественница (1) KinoLady (7)
Квест. Победитель. (1) Квест. Участник. (1) Книголюб форума (7) Mafia for Ladies (11)
Вышивальный конкурс (1) Fashion battle (1) Благотворительная ярмарка (5) I'm lady (2)
"Свято наближається" (3) Marvel movies (1) Новогоднее настроение (1) Книжный клуб (1)
Позитив форума (1) Перчинка форума (1) К 10-летию форума (1) Новогодний квест, 1 место (1)
Победитель фотоквеста (1) Я люблю Україну (1) Онлайн квест (1) Я - мама (1)
Мафия по-украински (1) Весенний шабаш. Победитель. (1) Марафон английского (1) Кулинарные конкурсы на ЗЖФ (1)

Очки репутации: 722
Nochenyka писал(а):
Я християнка.
Nochenyka писал(а):
потрібно бути ... як би пом'якше ... досить неосвіченою людиною, щоб думати, що травинка росте завдяки богу, а гори ростуть завдяки чорту. Для мене це маячня.

а ще християнська віра вчить бути терплячим та не засуджувати. от не переконали б Володимира всіх похрестити, може б і ти зараз на поляні з чугайстером плясала, або, як у пісні КіШа, за вітром бігала ;)
Dianna писал(а):
дуже-дуже віддалено нагадував Парфюмера

а мені взагалі ні. там він радість біднякам приніс, а тут просто людина з коханою возєдналась - а там буде що буде

Как забыть — покажет время, как простить — покажет жизнь, как любить — покажет кто-то, кто забыл… простил… и жил…

Из всех наслаждений, отпущенных человеку, самое изысканное — шевелить мозгами. Б. Чхартишвили

СообщениеДобавлено: 29 окт 2016 17:45 
Леди Совершенство
Цитата

ЗЖФ-зависима: 13 лет 1 месяц 9 дней
Семья: +
Медали: 58
Я люблю ЗЖФ (1) Сердце форума (1) Почетная невеста форума (1) Автор статьи (2)
Путешественница (5) KinoLady (4) Квест. Участник. (1) Книголюб форума (4)
Mafia for Ladies (4) Активный участник аукциона (2) Благотворительная ярмарка (5) I'm lady (3)
Участник субботника (3) "Свято наближається" (3) Marvel movies (2) Фитнес-челлендж (1)
Перчинка форума (3) СпортЛеди ЗЖФ (1) К 10-летию форума (1) Новогодний квест, 1 место (1)
Валентинка (1) Победитель фотоквеста (1) Свадебный конкурс (1) Я люблю Україну (1)
Цветочная феерия (1) Я - мама (1) Мафия по-украински (1) Весенний шабаш. Победитель. (1)
Марафон английского (1) Конкурс Lady in Dress (1)

Очки репутации: 1515
Kapriz, то, що ти говориш - теж не зовсім нормально, я згодна. Свята, тобто. Але це, скоріше, традиції. Люди щось роблять, але не розуміють що роблять. Навряд чи хто, відправляючи в рот паску, думає про те, що це символ дітородного уда. crazy Дуже навряд чи. А якщо ж люди на повному серйозі міркують про існування якихось демонів - то це вже точно не має до християнства ніякого відношення. -/no/- У забобони я особисто не вірю.

Пелена писал(а):
а ще християнська віра вчить бути терплячим та не засуджувати

Це ти вже не туди полізла кудись. Не мати інших богів - це перша заповідь, якщо що. Я нікого не засуджую, я просто не приймаю їх релігію, ось і все. Християнство духе категоричне - це не секрет.

Пелена писал(а):
от не переконали б Володимира всіх похрестити, може б і ти зараз на поляні з чугайстером плясала

А якби не еволюція, то я б ще по ліанах гойдалась. Так міркувати довго можна. Але, слава Богу ha-ha , що сталося - те сталося.

Дівчата, я нікому не нав'язую свою думку. Але я маю права її мати, правда?

Изображение

smile now, cry later. ©

СообщениеДобавлено: 29 окт 2016 19:49 
Леди Совершенство
Цитата

ЗЖФ-зависима: 16 лет 3 месяца 2 дня
Медали: 18
Я люблю ЗЖФ (1) Сердце форума (1) Книголюб форума (2) Mafia for Ladies (3)
Благотворительная ярмарка (5) "Свято наближається" (1) Загадка форума (2) К 10-летию форума (1)
Новогодний квест, 1 место (1) Мафия по-украински (1)

Очки репутации: 1418
Kapriz писал(а):
Dianna, Аня, ти обіцяла фото додати, які в тебе асоціювались с Тінями

не зовсім так, просто перед початком читання цієї книги, я наткнулася на світлини від Хрестини Бердинських
у ФБ і зрозуміла, що це знак)). Але то так, насправді, нічого особливого. але ж обіцяла:
Цитата:
"Тіні забутих предків", Карпати і пані Марія. Мені дуже пощастило. Останні 3 дні я провела у селі Дземброня. Це високогірне село у Карпатах. А його верхня частина (є нижня і верхня Дзимброні) - це місце, де ти майже торкаєшся неба. Навколо абсоютна тиша, не враховучи голосів сільських тварин. І тільки кілька хат нагадують, що тут живуть люди. На фото будинок пані Марії Іллюк. Унікальна людина з великим серцем. У її хаті неодноразово зупинялись учасники знімальної групи "Тіні забутих предків". Художник і графік фільму Георгій Якутович залишив на згадку пані Марії кілька своїх робіт. Про гуцулів і Карпати вона може розповідати годинами і велика радість слухати ці розмови. Ми запитали пані Марію, де вона бувала, крім Карпат і де б мріяла побувати. Каже, що її найбільшою мрією було відвідати могилу Шевченка у Каневі. Але останній рік через проблеми з ногами вона вже не спускається з гори, тому думає, що навряд її мрія колись здійсниться. У Марії Іллюк велика родина. 3 дітей, 9 онуків і 9 праонуків (на фото - Соломія і Наталка). Щаслива людина, що дарує щастя усім навколо.

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

PS: і ще я рекомендую фільм - щось у ньому є. фільм та книга дуже добре доповнюють один одного.
після просмотру фільму у мене ще яскравіші враження від твору.

СообщениеДобавлено: 29 окт 2016 21:43 
Липнева Намистина
Цитата

Квест. Победитель. (1) Квест. Участник. (1) Книголюб форума (7) Mafia for Ladies (11)
Вышивальный конкурс (1) Fashion battle (1) Благотворительная ярмарка (5) I'm lady (2)
"Свято наближається" (3) Marvel movies (1) Новогоднее настроение (1) Книжный клуб (1)
Позитив форума (1) Перчинка форума (1) К 10-летию форума (1) Новогодний квест, 1 место (1)
Мафия по-украински (1) Весенний шабаш. Победитель. (1) Марафон английского (1) Кулинарные конкурсы на ЗЖФ (1)

Nochenyka писал(а):
А якби не еволюція

яка така еволюція? як же 7 днів? Адам? та ін.?
Nochenyka писал(а):
Не мати інших богів - це перша заповідь

я в курсі. а в них не було інших богів, у них повір`я, традиції та вірування... :dntknow:
тут обговорювати не обговорити ehh грець із ним...

Как забыть — покажет время, как простить — покажет жизнь, как любить — покажет кто-то, кто забыл… простил… и жил…

Из всех наслаждений, отпущенных человеку, самое изысканное — шевелить мозгами. Б. Чхартишвили

СообщениеДобавлено: 30 окт 2016 12:32 
Леди Совершенство
Цитата

Активный участник аукциона (2) Fashion battle ЗЖФ (4) Fashion battle (1) Благотворительная ярмарка (4)
Самый справедливый модератор (1) Главная похудейка форума (1) СпортЛеди ЗЖФ (2) Леди Фортуна (1)
Тусовщица форума (1) К 10-летию форума (1) В гостях у сказки (1) Мисс Весна ЗЖФ (1)

Nochenyka писал(а):
Дівчата, я нікому не нав'язую свою думку. Але я маю права її мати, правда?

Яна, я не мала наміру щось нав'язувати і поважаю інші думки -flo-
але ми зібрались тут для того, щоб обговорити прочитане
і я просто не змогла пройти повз "огидно" в розрізі гуцульської культури, тому що приведені аргументи вказують на те, що всі культури - огидні :-)
Ти сама писала - "казочки" і так воно є
вигадані персонажі наявні у всіх культурах, тільки замість щезників і чугайстерів маємо водяних, леших, кощеев безсметрных, вампиров
"Тіні..." не закликають вірити в них, але Коцюбинський за їх допомогою передає неймовірну атмосферу Карпат і розкриває характер Івана. Коли я вперше побачила карпатський ліс, каміння і коріння дерев що поросли мохом, то також відчула щось загадкове і казкове. А казки - то добре, вони вчать і застерігають. Крім того, автор з перших рядків дає зрозуміти, що Іван не такий, як інші діти, він неначе бачив і чув те, чого не бачили другі. Ця його здібність показує читачу наскільки тонку і чуттєву душу має Іван. Від неспокою і горя, що супроводжує його дитинство, він убігає в гори, в вигаданний казковий світ, де відчуває себе щасливим. Для мене він навіть трішки "Мауглі", дитя природи. Всі дійсно щасливі і знакові моменти його життя пройшли саме в лісах і горах - коли дитиною випасав худобу, коли стрічався з Марічкою, коли літував у полонині. Що правда, в полонині сумував за Марічкою. І смерть свою Іван також знайшов у горах. Так, можливо Іван був навіть трохи ненормальним, але тільки така чуттєва натура здатна на таке сильне і віддане кохання.

Пелена писал(а):
а в них не було інших богів, у них повір`я, традиції та вірування... :dntknow:

yesss

Dianna писал(а):
світлини від Хрестини Бердинських

-super-
Dianna писал(а):
і ще я рекомендую фільм - щось у ньому є. фільм та книга дуже добре доповнюють один одного.
після просмотру фільму у мене ще яскравіші враження від твору.

Аня, я дивилась, писала в своєму відгуку, схоже на кіно в стилі арт-хаус. Дуже незвичне і оригінальне, мабуть в далекому 1965р. випереджало свій час. І краще спочатку читати книгу, а потім дивитись, бо не все зрозуміло, я чоловікові пояснювала деякі події.
Іван та Марічка за версією Параджанова
Изображение

СообщениеДобавлено: 30 окт 2016 13:59 
Леди Совершенство
Цитата

Я люблю ЗЖФ (1) Сердце форума (1) Почетная невеста форума (1) Почетная мамочка форума (1)
Квест. Участник. (2) Умники и умницы (2) Книголюб форума (7) Fashion battle ЗЖФ (1)
Fashion battle (1) Благотворительная ярмарка (2) I'm lady (4) "Свято наближається" (3)
Лучший рецензент (1) Книжный клуб (1) Новогодний адвент (2) К 10-летию форума (1)
"Halloween на ЗЖФ"! (1) Весенний шабаш. Участник. (1) Конкурс стишков-пирожков (1) "Козацькі перегони" (1)

Який Іванко красень! crazy

СообщениеДобавлено: 30 окт 2016 14:11 
Леди Совершенство
Цитата

Fyshe4ka писал(а):
Який Іванко красень! crazy

Fyshe4ka, Наташа, да власне красень :-) очі такі виразні dreams
Изображение
а ось Мольфар Юра и Палагна -D
ИзображениеИзображение

СообщениеДобавлено: 30 окт 2016 14:52 
Леди Совершенство
Цитата

-D
Іван справді нічого на другому фото -super-

СообщениеДобавлено: 30 окт 2016 22:22 
Леди Совершенство
Цитата

ЗЖФ-зависима: 16 лет 3 месяца 2 дня
Медали: 18
Я люблю ЗЖФ (1) Сердце форума (1) Книголюб форума (2) Mafia for Ladies (3)
Благотворительная ярмарка (5) "Свято наближається" (1) Загадка форума (2) К 10-летию форума (1)
Новогодний квест, 1 место (1) Мафия по-украински (1)

Очки репутации: 1418
Kapriz,
я взагалі Палагну з першого кадру не зрозуміла, бо по книзі вона ж була при тілі, пишна
уся, а ця акторка для Палагни надто струнка і риси обличчя не гуцульські ha-ha І Мольфара я уявляла дещо молодшим.

СообщениеДобавлено: 30 окт 2016 22:32 
Липнева Намистина
Цитата

такі страшні, капець oy-oy
мені в Палагні лише ім`я подобається, і, дійсно, не схожа... і Юра (обожнюю це ім`я) в моїй уяві виглядав як Джо Манганьєлло ha-ha2

СообщениеДобавлено: 30 окт 2016 22:35 
Леди Совершенство
Цитата

ЗЖФ-зависима: 15 лет 1 месяц 8 дней
Семья: муж
Детки: малыши-карандаши
Медали: 11
Я люблю ЗЖФ (1) Сердце форума (1) Умники и умницы (1) Книголюб форума (4)
Благотворительная ярмарка (1) I'm lady (1) К 10-летию форума (1) Я люблю Україну (1)

Очки репутации: 622
А я посмотрела фильм, и поняла, что не доросла до арт-хауса 60-х ))))) слишком для меня концептуально, если б книгу не читала, то вообще бы ничего не поняла crazy

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 125 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  След.