Дуже дякую за вибір цієї книги, дуже сподобалась! Я спочатку скептично так віднеслась до сюжету, бо з таких сюжетів зазвичай роблять якісь ток-шоу на телебаченні) Але книга набагато глибша, я була вражена від того потоку сліз з моїх очей Мені не дуже сподобалася головна героїня з її жертовністю перманентною. Але так було шкода її останнього кохання! І дуже тішуся з кінцівки Від мене звичайно 5 балів! А ще я б подивилася фільм по цьому твору.
Сподіваюся наступні книжки будут такими ж легкими в читанні
Книгу прочитала, ніби "Стосується кожного" подивилась Читається легко, досить цікава, але занадто для мене мильна Ну і не розумію я людей, які не можуть "словами через рот". Сама собі придумала, сама все життя мучиться. Книга гарна, та я не в захваті. Від мене 5
Чудова книга. Ще раз повторюсь: треба включати її в шкільну програму. 10-11 клас спокійно можна. Повчаючий роман. Дуже стандартна ситуація описана, коли молодь з села намагається виїхати в місто, з міста маленького в обласний центр, з обл.центрів до столиці. І скільки людей обламує крила об ту «рожеву мрію». З однієї сторони я розумію Олену, підтримую іі. Але з іншої, мені часом кортіло закричати: та зізнайся вже, щоб від тебе відчепились! Поведінка представників владної верстви і людей при грошах огидна. Часи йдуть, нічого не міняється) все через блат, тільки розміри інші. До останнього сумнівалась у тому, який вибір зробить син. Люблю Хепі енди) бодай мінімальні (враховуючи те, що Олена пережила таке горе і втратила справжнє кохання). Від мене 5
Скажу чесно - читала з захопленням, бо легко написано. Але так хотілось час від часу стукнути головну героїню! Зрештою, вона сама вибрала собі цей хрест і несла його все життя. Ніхто не змушував, могла відразу зізнатися, залучити ту ж міліцію, усиновити офіційно (якби дали) і т.п. Я дуже раділа, коли вона нарешті знайшла себе, полюбила поля і свою роботу. А ще більше, коли помудрішала і отримала знання більші, ніж мали тогочасні люди. Але мудрість і вміння "бачити" майбутнє та лікувати інших не дають щастя, тільки ще більший хрест. Шкода мені її, бо доля несправедливо обійшлась з такою щирою і гарною дівчиною. А з ким вона обходиться справедливо? Далеко не всім щастить і щастя падає на тарілочці. На жаль( Одне втішило - Олена виховала гарних дітей.
Від мене 5.
_______________________________ «Нації вмирають не від інфаркту — спочатку їм відбирає мову» Ліна Костенко
Книга і справді дуже легко і приємно читається. Я теж проковтнула її майже всю за один довгий день без світла, проливаючи море сліз. Але під кінець я вже трохи втомилася від такої кількості нещасть, що випали на долю однієї людини. Трохи вже забагато авторка відсипала головній героїні, і справді стало схоже на сюжети з телевізійних шоу. Теж не дуже зрозуміла, чого не можна було розповісти хоча би батькам правду про сина, нехай не зразу, а вже потім, через пару-тройку років. Від мене 4, зніму один бал за надмірне нагнітання