У людський природі є чудовий принцип – якщо бажаєш чогось нового, незвичайного, треба звільнити для цього місце: в думках, в душі, в квартирі і т.д. На роль психологині не претендую, а от навести лад в речах до Нового року – пропоную. В принципі, в чомусь ця задумка буде співпадати із Флаюшками, але ми будемо працювати над однією єдиною звичкою: звільнення життєвого простору для нових вражень. Крім того, пропоную подумати над тим, що не є цінним і цікавим на даному етапі життя для вас, але може стати у нагоді комусь іншому Тим самим можна буде не лише звільнити місце, а й не забруднювати планету надмірним споживанням.
Марафон буде проводитися з 16 жовтня по 31 грудня.
У марафоні можуть брати участь всі зареєстровані користувачі, які написали не менше 10 повідомлень на форумі та які не знаходяться у групі порушників, у тому числі модератори До участі в марафоні можна долучитися в будь-який момент, але пам'ятні подаруночки отримають тільки ті, хто завершить марафон і напише щотижневі звіти
Головна мета цього проекту: позбутися мінімум 1 речі на день.
Таким чином, в нас буде можливість звільнити простір від 77 речей. Не треба поспіху: 1 день – 1 річ, що або знайде нових власників, або відправиться до центру допомоги, або відправиться на станцію переробки сміття. Корисна інформація щодо волонтерських центрів, організацій, станцій сортування сміття буде викладатися в темі і накопичуватися в першому повідомленні
Щосереди я чекаю від вас на фотозвіт, які речі полишили ваш дім, і коротеньку розповідь про те, як проходив процес пошуку речей.
Сюрпризи будемо роздавати у першій декаді січня 2020 року Чекаю на бажаючих в коментарях
Где принимают и какие вещи?
1. Магазин "Дари Добро" вул. Сталеварів, 1 (пн-сб, з 10 до 19) 2. Запорізький міський центрсоціальних служб для сім’ї, дітей та молоді вул. Рекордна, буд. 34-а (Центр працює з 8.00 до 17.00, з 12.00 до 12.45 перерва. У п"ятницю до 16.45. Речі, іграшки та ін. можна передати у каб.№1, чи звернутися до прийомної. Обмежень немає ні до речей, ні до ін.предметів.) 3. Ще у фейсбуці є група "Отдам даром ЗП", де можна знайти людей, яким потрібні ваші речі 4. Ще раджу заглянути на портал Дару Дар орг. БФ "Улыбка ребенка" вул. Незалежної України, буд.40а, 1 під'їзд (найвищі сходи у будинку), домофон 14к (перед приїздом бажано подзвонити, щоб точно були на місці, бо часто виїзжджають до підопічних
Скрытый текст. Нужно быть зарегистрированным и иметь 50 сообщений(я)(е).
) з понеділка по п'ятницю з 9 до 17:00 години
Цитата:
Речі повинні бути у доброму стані, одразу пригодні для використання. Тобто, речі, іграшки, книжки мають бути чисті та цілі. Всі речі сортуються волонтерами та передаються у родини Запоріжжя та області, які опинилися в складних життєвих обставинах.
5. БФ "Счастливый ребенок" вул. Фортечна (бувш. Грязнова) дом.4, кв.36 (домофон, код 36), з понеділка по п*ятницю, з 10 до 18 години
Цитата:
Принимаем вещи (обувь, одежда, игрушки, продукты питание, технику и мебель оговаривается отдельно) возраст начиная с новорожденных до взрослых вещей.
і я з вами! А як оформляти фотозвіт? Наприклад, я сьогодні віднесла одяг до центру - треба було цей пакунок сфотаграфувати? Чи достатньо зробити фото цих речей вдома?
svetikar, я видела блог девочки с похожим челленджем, только там на год растянуто. Так вот она оформляла в таком виде: Фото вещи (вещей) Что? (описать что это за вещь) Откуда? (откуда она взялась в твоем доме и почему не нужна больше) Куда? (что ты с этой вещью собираешься сделать: отдать, выкинуть, подарить кому-то, отнести на переработку и т.д.)
А я понаблюдаю. Я сама не так давно, в связи с переездом, ужаснулась, сколько всякого нужногоненужного хлама накапливается за годы жизни на одном месте
В мене, речі якимось чином постійно накоплюються і з*являються є відчуття, що в шафу їх хтось підкладає перебираю/викидаю їх звідти регулярно, але ж вони постійно там є а вчора під час розбирання шафи вирішила зібрати дитячі шкарпетки до одного ящика - ну що сказати, думаю, що роки зо два їх можна не купувати взагалі
Цитата:
Можно будет выложить адрес центра? В марафоне поучаствовать не смогу, а отнести вещи - с радостью
Магазин "Дари Добро" вул. Сталеварів, 1 (пн-сб, з 10 до 19)
Запорізький міський центрсоціальних служб для сім’ї, дітей та молоді вул. Рекордна, буд. 34-а (Центр працює з 8.00 до 17.00, з 12.00 до 12.45 перерва. У п"ятницю до 16.45. Речі, іграшки та ін. можна передати у каб.№1, чи звернутися до прийомної. Обмежень немає ні до речей, ні до ін.предметів.)
Речі, іграшки можна сміливо нести в церкви і храми, де їх заберуть
Ще у фейсбуці є група "Отдам даром ЗП", де можна знайти людей, яким потрібні ваші речі Ще раджу заглянути на портал Дару Дар орг.
Такий спосіб передачі речей трохи морчливіший, ніж віддати в центр чи в церкву, але є можливість віддати речі тим, хто їх справді хоче ))) а це дуже зігріває душу, коли отримуєш відгук про те, що річ прижилася в когось вдома і продовжує дарувати радість
БФ "Улыбка ребенка" вул. Незалежної України, буд.40а, 1 під'їзд (найвищі сходи у будинку), домофон 14к (перед приїздом бажано подзвонити, щоб точно були на місці, бо часто виїзжджають до підопічних
Скрытый текст. Нужно быть зарегистрированным и иметь 50 сообщений(я)(е).
) з понеділка по п'ятницю з 9 до 17:00 години
Цитата:
Речі повинні бути у доброму стані, одразу пригодні для використання. Тобто, речі, іграшки, книжки мають бути чисті та цілі. Всі речі сортуються волонтерами та передаються у родини Запоріжжя та області, які опинилися в складних життєвих обставинах.
БФ "Счастливый ребенок" вул. Фортечна (бувш. Грязнова) дом.4, кв.36 (домофон, код 36), з понеділка по п*ятницю, з 10 до 18 години
Цитата:
Принимаем вещи (обувь, одежда, игрушки, продукты питание, технику и мебель оговаривается отдельно) возраст начиная с новорожденных до взрослых вещей.
Alisija, я теж вчора похвалилася ковдрами, а вже коли їх відвезла і повернулася на роботу, пригадала, що не сфотала
Последний раз редактировалось Mashali 17 окт 2019 14:38, всего редактировалось 4 раз(а).
Люблю этот процесс, скорее всего тоже поучаствую)) Ещё скажу про одно местечко, куда можно отвезти вещи - это организация красного креста, есть практически во всех районах города, там в коридоре даже видела коробки с хлебом
Так "Червоний хрест" теж приймає речі, але поки ще вточнюю графік роботи і речі, які вони приймають. Дорослі речі колись відвозили в Червоний хрест по вул. Поштова, 4а, біля ринку Анголенка
нажаль, мені така інформація не попадалася якщо знайду, обов*язково поділюся, але в Україні і з кінцевою утилізацією елементів живлення/ртутних градусників "печаль" а ці блоки вже непрацюючі? віддати їх вже нікому не вдасться?