Добрый вечер, подскажите пожалуйста, я работаю в гос.учреждении - в детском саду, воспитателем,работаю с 31 августа 2015 года. С 30 мая меня отправляют в отпуск на 42 календарных дня, я планирую уволится. Скажите должна ли я вернуть отпускные и оздоровительные за не отработаные дни или я их должна отработать?И еще один вопрос должна ли я отрабатывать 14 дней после увольнения,если у меня ребенок до 14 лет? Спасибо за ответ.
Добрый вечер, подскажите пожалуйста, я работаю в гос.учреждении - в детском саду, воспитателем,работаю с 31 августа 2015 года. С 30 мая меня отправляют в отпуск на 42 календарных дня, я планирую уволится. Скажите должна ли я вернуть отпускные и оздоровительные за не отработаные дни или я их должна отработать?И еще один вопрос должна ли я отрабатывать 14 дней после увольнения,если у меня ребенок до 14 лет? Спасибо за ответ.
1. С 30 мая меня отправляют в отпуск на 42 календарных дня, я планирую уволится. подаєте заяву у відпустці не менше ніж за 14 днів до закінчення відпустки - звільнити мене останнім днем відпустки. Копію заяви з підписом секретаря залишаєте у себе на випадок поганої поведінки керівництва садка. 2. Скажите должна ли я вернуть отпускные и оздоровительные за не отработаные дни или я их должна отработать? За дні відпустки Ви можете повернути (а з Вас утримати) відповідні кошти. На оздоровлення утримувати не мають права. Можете і відпрацювати, а можете через касу на підприємстві повернути (але собі залиште документ - приходний ордер).
Ви отримали оплату за 42 дні відпустки, це десь по 3,5 дні на місяць (365/42=кількість відпрацьованих днів на один день відпустки). повернути вам треба за липень і серпень це десь за 6-7-8 днів орієнтовно. Я б не дуже переймався - нехай переймається бухгалтер.
_______________________________ Відповіді на "спеціальні" питання повинні надавати Спеціалісти - терапефт не лікує, для цього є хірург, стоматолог, і т.п.! Не пишіть в темі СПАСИБО и ОГРОМНОЕ спасибо, адже після цього її треба переглядати знову. Для цього є репутація. Дякую! ))
Добрый день! Помогите, пожалуйста. Я могу уволиться без отработки 2х недель, если у меня сыну 5 лет. Правильно? Работаю я официально. Какие либо подтверждающие документы от меня требуются? Просто начальство говорит писать дату увольнения с учетом отработки. (заявление писала про увольнение по уходу за ребенком до 14 лет)
Добрый день! Помогите, пожалуйста. Я могу уволиться без отработки 2х недель, если у меня сыну 5 лет. Правильно? Работаю я официально. Какие либо подтверждающие документы от меня требуются? Просто начальство говорит писать дату увольнения с учетом отработки. (заявление писала про увольнение по уходу за ребенком до 14 лет)
Стаття 38. Розірвання трудового договору, укладеного на невизначений строк, з ініціативи працівника
Працівник має право розірвати трудовий договір, укладений на невизначений строк, попередивши про це власника або уповноважений ним орган письмово за два тижні. У разі, коли заява працівника про звільнення з роботи за власним бажанням зумовлена неможливістю продовжувати роботу (переїзд на нове місце проживання; переведення чоловіка або дружини на роботу в іншу місцевість; вступ до навчального закладу; неможливість проживання у даній місцевості, підтверджена медичним висновком; вагітність; догляд за дитиною до досягнення нею чотирнадцятирічного віку або дитиною-інвалідом; догляд за хворим членом сім'ї відповідно до медичного висновку або інвалідом I групи; вихід на пенсію; прийняття на роботу за конкурсом, а також з інших поважних причин), власник або уповноважений ним орган повинен розірвати трудовий договір у строк, про який просить працівник. Якщо працівник після закінчення строку попередження про звільнення не залишив роботи і не вимагає розірвання трудового договору, власник або уповноважений ним орган не вправі звільнити його за поданою раніше заявою, крім випадків, коли на його місце запрошено іншого працівника, якому відповідно до законодавства не може бути відмовлено в укладенні трудового договору. Працівник має право у визначений ним строк розірвати трудовий договір за власним бажанням, якщо власник або уповноважений ним орган не виконує законодавство про працю, умови колективного чи трудового договору.
Тільки свідоцтво про народження. Я б ще для страху у роботодавця приклав довідку про склад сім'ї, де ми з дитиною живемо разом, але це так, для остраху.
_______________________________ Відповіді на "спеціальні" питання повинні надавати Спеціалісти - терапефт не лікує, для цього є хірург, стоматолог, і т.п.! Не пишіть в темі СПАСИБО и ОГРОМНОЕ спасибо, адже після цього її треба переглядати знову. Для цього є репутація. Дякую! ))
babakruslan, подскажите, пожалуйста, как лучше уволиться. я сейчас в офиц. декретном отпуске по уходу за ребенком до 3х лет. трудоустроена официально, место за мной держат. в сентябре заканчивается этот отпуск. но я планирую найти другую работу и уволиться раньше выхода с отпуска. скажите, пожалуйста, как лучше это сделать (по собственному желанию или по согласованию сторон)? какие плюсы и минусы обоих вариантов? и могут ли меня заставить отрабатывать 2 недели?
babakruslan, подскажите, пожалуйста, как лучше уволиться. я сейчас в офиц. декретном отпуске по уходу за ребенком до 3х лет. трудоустроена официально, место за мной держат. в сентябре заканчивается этот отпуск. но я планирую найти другую работу и уволиться раньше выхода с отпуска. скажите, пожалуйста, как лучше это сделать (по собственному желанию или по согласованию сторон)? какие плюсы и минусы обоих вариантов? и могут ли меня заставить отрабатывать 2 недели?
У разі, якщо ви знайдете нову роботу - думаю не принципово. Якщо не знайдете - краще за угодою сторін, простіше стати на облік в центрі зайнятості. Два тижні ніхто вас відпрацьовувати не заставить, сенсу немає - ви і так не працюєте, + в заяві на звільнення напишіть про звільнення з роботи за власним бажанням, що зумовлено неможливістю продовжувати роботу.
Стаття 38. Розірвання трудового договору, укладеного на невизначений строк, з ініціативи працівника Працівник має право розірвати трудовий договір, укладений на невизначений строк, попередивши про це власника або уповноважений ним орган письмово за два тижні. У разі, коли заява працівника про звільнення з роботи за власним бажанням зумовлена неможливістю продовжувати роботу (переїзд на нове місце проживання; переведення чоловіка або дружини на роботу в іншу місцевість; вступ до навчального закладу; неможливість проживання у даній місцевості, підтверджена медичним висновком; вагітність; догляд за дитиною до досягнення нею чотирнадцятирічного віку або дитиною-інвалідом; догляд за хворим членом сім'ї відповідно до медичного висновку або інвалідом I групи; вихід на пенсію; прийняття на роботу за конкурсом, а також з інших поважних причин), власник або уповноважений ним орган повинен розірвати трудовий договір у строк, про який просить працівник. Якщо працівник після закінчення строку попередження про звільнення не залишив роботи і не вимагає розірвання трудового договору, власник або уповноважений ним орган не вправі звільнити його за поданою раніше заявою, крім випадків, коли на його місце запрошено іншого працівника, якому відповідно до законодавства не може бути відмовлено в укладенні трудового договору. Працівник має право у визначений ним строк розірвати трудовий договір за власним бажанням, якщо власник або уповноважений ним орган не виконує законодавство про працю, умови колективного чи трудового договору.