Site Logo

Текущее время: 20 апр 2025 21:04

Часовой пояс: UTC + 2 часа [ Летнее время ]

Форум закрыт Эта тема закрыта, вы не можете редактировать и оставлять сообщения в ней.  [ Сообщений: 8 ] 
Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Новый декрет при отсутствии постоянного места в штате
СообщениеДобавлено: 29 окт 2013 13:41 
Леди Совершенство
Цитата

ЗЖФ-зависима: 13 лет 10 месяцев 11 дней
Семья: Любимый
Детки: 2 сыночка и дочурка
Медали: 3
Я люблю ЗЖФ (1) СуперМама (1) Почетная мамочка форума (1)

Очки репутации: 226
Повысить репутациюПонизить репутацию
Добрый день.

Сейчас я нахожусь в декрете и воспитываю малыша, но менее, чем через 1,5 года необходимо будет выходить на работу, на ЗПсталь.
Дело в том, что сейчас там происходят кардинальные перемены и пока еще есть время, хотела бы перестраховаться.

До декрета я официально проработала в бухгалтерии 5 лет, но так получилось, что так и не получила постоянного места - то была стажером, то прыгала по декретным вакансиям.

Меня интересует, а если я выйду и мне скажут, что вакантных мест нет, будут ли меня иметь право уволить, если я буду уже в положении?
Так как все равно одного малыша в будущем еще хотим может это и естьхороший вариант в условиях нестабильной ситуации на заводе...

Изображение

Пожаловаться на это сообщение
 Профиль Отправить личное сообщение  
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Re: Новый декрет при отсутствии постоянного места в штате
СообщениеДобавлено: 04 ноя 2013 23:52 
Юрист
Цитата

ЗЖФ-зависима: 12 лет 18 дней

Очки репутации: 68
КЗОТ

Код:
Стаття 184. Гарантії при прийнятті на роботу і заборона звільнення вагітних жінок і жінок, які мають дітей

Забороняється відмовляти жінкам у прийнятті на роботу і знижувати їм заробітну плату з мотивів, пов'язаних з вагітністю або наявністю дітей віком до трьох років, а одиноким матерям - за наявністю дитини віком до чотирнадцяти років або дитини-інваліда.

При відмові у прийнятті на роботу зазначеним категоріям жінок власник або уповноважений ним орган зобов'язані повідомляти їм причини відмови у письмовій формі. Відмову у прийнятті на роботу може бути оскаржено у судовому порядку.

[b]Звільнення[/b] вагітних жінок і [b]жінок, які мають дітей віком до трьох років (до шести років - частина шоста статті 179)[/b], одиноких матерів при наявності дитини віком до чотирнадцяти років або дитини-інваліда з ініціативи власника або уповноваженого ним органу[b] не допускається, крім випадків повної ліквідації підприємства, установи, організації, коли допускається звільнення з обов'язковим працевлаштуванням.[/b] Обов'язкове працевлаштування зазначених жінок здійснюється також у випадках їх звільнення після закінчення строкового трудового договору. На період працевлаштування за ними зберігається середня заробітна плата, але не більше трьох місяців з дня закінчення строкового трудового договору.

З якого часу видають довідки в консультації не знаю ))

Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 янв 2014 22:00 
Леди Совершенство
Цитата

rumumba, а если в моей ситуации - в декрете нахожусь, не имея постояного места в штате , сама на месте декретчицы., я продлеваю отпуск по уходу за ребенком дольше 3-х лет, меня не имеют право уволить и отказать в продление?

могу ли я с этого отпуска пойти в новый декрет и остаться в числе работников предприятия?

Изображение

Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 янв 2014 11:42 
Юрист
Цитата

Dashik писал(а):
rumumba, а если в моей ситуации - в декрете нахожусь, не имея постояного места в штате , сама на месте декретчицы., я продлеваю отпуск по уходу за ребенком дольше 3-х лет, меня не имеют право уволить и отказать в продление?

могу ли я с этого отпуска пойти в новый декрет и остаться в числе работников предприятия?

Ви написане мною читали??
Якщо у вас строковий договір (тобто ви прийняті на місце декретчиці) то навіть з її виходом вас звільнити не можуть. І це не залежить від наявності в штаті для вас посади.

Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 янв 2014 08:35 
Леди Совершенство
Цитата

rumumba писал(а):
Dashik писал(а):

Ви написане мною читали??
Якщо у вас строковий договір (тобто ви прийняті на місце декретчиці) то навіть з її виходом вас звільнити не можуть. І це не залежить від наявності в штаті для вас посади.

спс

Изображение

Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 24 янв 2014 23:51 
Юрист
Цитата

НЕ ПОТРІБНО ПИСАТИ - !СПАСИБО! адже тема стає АКТИВНОЮ - і її знову треба переглядати

Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 24 дек 2014 17:06 
Незнакомка/мец
Цитата

ЗЖФ-зависима: 10 лет 3 месяца 28 дней

Очки репутации: 0
Ситуация аналогичная

нам 9 февраля исполняется 3 года и мне пора выходить на работу (напомню - работала на временных местах, последний раз - на месте декрета, декретчица вышла на раб в сент 2012). как мне дали понять скорей всего места мне не будет - то есть меня куда пристроят на 2 мес , а потом сократят.
И даже несмотря на то, что я беременна, меня могут уволить, при этом отправив в центр занятости , если не найдется на заводе ванаксий - так мне объяснила заводской юрист.
Я сказала, что ведь меня не оповещали об окончании трудового договора осенью 2012, но она сказала , что и не должны были. права она?

вообщем решила не рисковать и продлю декрет до 6 лет - мы частоболеющие.
При этом в начале апреля я ухожу в отпуск по беременностии и родам.

если я так сделаю - меня ж не уволят (по крайней мере до 3-летия второго малыша)?

оплату отпуска по беременности и родам должны сделать из текущей тарифной ставки по моей должности до декрета?

если я вдруг не продлю и выйду поработаю , скажем на неделю, мне должны расчитать отпуск по фактическим дням?

спс

Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 25 янв 2015 14:03 
Юрист
Цитата

Rufa писал(а):
Ситуация аналогичная
И даже несмотря на то, что я беременна, меня могут уволить, при этом отправив в центр занятости , если не найдется на заводе ванаксий - так мне объяснила заводской юрист.

Код:
Стаття 184. Гарантії при прийнятті на роботу і заборона звільнення вагітних жінок і жінок, які мають дітей

Забороняється відмовляти жінкам у прийнятті на роботу і знижувати їм заробітну плату з мотивів, пов'язаних з вагітністю або наявністю дітей віком до трьох років, а одиноким матерям - за наявністю дитини віком до чотирнадцяти років або дитини-інваліда.

При відмові у прийнятті на роботу зазначеним категоріям жінок власник або уповноважений ним орган зобов'язані повідомляти їм причини відмови у письмовій формі. Відмову у прийнятті на роботу може бути оскаржено у судовому порядку.

Звільнення вагітних жінок і жінок, які мають дітей віком до трьох років (до шести років - частина шоста статті 179), одиноких матерів при наявності дитини віком до чотирнадцяти років або дитини-інваліда з ініціативи власника або уповноваженого ним органу не допускається, крім випадків повної ліквідації підприємства, установи, організації, коли допускається звільнення з обов'язковим працевлаштуванням. Обов'язкове працевлаштування зазначених жінок здійснюється також у випадках їх звільнення після закінчення строкового трудового договору. На період працевлаштування за ними зберігається середня заробітна плата, але не більше трьох місяців з дня закінчення строкового трудового договору.
{Стаття 184 із змінами, внесеними згідно з Указом ПВР № 4841-11 від 30.10.87; Законами № 871-12 від 20.03.91, № 1356-XIV від 24.12.99}

Rufa писал(а):
Я сказала, что ведь меня не оповещали об окончании трудового договора осенью 2012, но она сказала , что и не должны были. права она?

Права. якщо в наказі про прийняття вас на роботу був зазначений строк, якщо такого строку не було, і при роботі після цього строку - ви працюєте на без строку.

Код:
Стаття 39-1. Продовження дії строкового трудового договору на невизначений строк

Якщо після закінчення строку трудового договору (пункти 2 і 3 статті 23) трудові відносини фактично тривають і жодна із сторін не вимагає їх припинення, дія цього договору вважається продовженою на невизначений строк.

Трудові договори, що були переукладені один чи декілька разів, за винятком випадків, передбачених частиною другою статті 23, вважаються такими, що укладені на невизначений строк.

{Кодекс доповнено статтею 39-1 згідно із Законом № 6/95-ВР від 19.01.95}

Цитата:
вообщем решила не рисковать и продлю декрет до 6 лет - мы частоболеющие.
При этом в начале апреля я ухожу в отпуск по беременностии и родам.
если я так сделаю - меня ж не уволят (по крайней мере до 3-летия второго малыша)?

ст.184 КЗПП України вище

Цитата:
оплату отпуска по беременности и родам должны сделать из текущей тарифной ставки по моей должности до декрета?

середній за останні перед декретом 12 місяців, справа тут не в ставці, розраховується як лікарняний

если я вдруг не продлю и выйду поработаю , скажем на неделю, мне должны расчитать отпуск по фактическим дням?
не зрозумів запитання
щорічна відпустка за тиждень не набіжить, там десь 13 р.дн. на день відпустки,
середній для оплати відмусток і пологів можуть розрахувати і по цьому тижню, але це більше запитання для бухгалтера, я на нього видповіді не знаю.

Ответить с цитатой  
Форум закрыт Эта тема закрыта, вы не можете редактировать и оставлять сообщения в ней.  [ Сообщений: 8 ]