Site Logo

Текущее время: 21 апр 2025 00:06

Часовой пояс: UTC + 2 часа [ Летнее время ]

Форум закрыт Эта тема закрыта, вы не можете редактировать и оставлять сообщения в ней.  [ Сообщений: 86 ]  На страницу 1, 2, 3, 4, 5, 6  След.
Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Декретный отпуск
СообщениеДобавлено: 09 янв 2014 20:35 
Цитата

ЗЖФ-зависима: ---
Здравствуйте!
В июне ждем второго ребенка. Первому ребенку 3 года будет в ноябре, т.е. из декрета я не выхожу.
Вопрос по больничному по беременности и родам: будут ли они начисляться от учреждения, где я работала до декрета и исходя из каких сумм выплат? Есть ли смысл выходить на работу раньше окончания декрета?
Заранее спасибо за ответ -flo-

Пожаловаться на это сообщение

Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Декретный отпуск
СообщениеДобавлено: 12 янв 2014 09:19 
Начинающая Леди
Цитата

ЗЖФ-зависима: 14 лет 3 месяца
Детки: 1

Очки репутации: 0
Повысить репутациюПонизить репутацию
Добрый день! Подскажите пожалуйста как мне поступить, я работаю 1-год на предприятии официально, сейчас в положении на 15 неделе и тут узнала что на нашей фирме если и досижу до 30 недель то есть молча и без проблем то все равно уйду по собственному. Как мне можно поступить что бы не потерять выплаты 100% декретные, могу ли я уволиться по соглашению и стать на биржу труда что бы сразу начали начислять пособие и я смогла получить нормальные декретные ? и как это сделать правильно?

Профиль Отправить личное сообщение  
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Re: Из декрета в декрет.
СообщениеДобавлено: 24 янв 2014 20:49 
Юрист
Цитата

ЗЖФ-зависима: 12 лет 19 дней

Очки репутации: 68
-Tanka- писал(а):
Здравствуйте!
В июне ждем второго ребенка. Первому ребенку 3 года будет в ноябре, т.е. из декрета я не выхожу.
Вопрос по больничному по беременности и родам: будут ли они начисляться от учреждения, где я работала до декрета и исходя из каких сумм выплат? Есть ли смысл выходить на работу раньше окончания декрета?

суми будуть розраховані з останніх двох місяців Вашої роботи. Лікарняний занесете в організацію - оплачує його держава, так що підприємству все одно. Після закінчення строку за лікарняним не пропустіть зайти написати заяву на відпустку. Писати їїї треба ДО виходу на роботу за лікарняним.

-- 24 янв 2014 20:09 --

nata_bodya писал(а):
Добрый день! Подскажите пожалуйста как мне поступить, я работаю 1-год на предприятии официально, сейчас в положении на 15 неделе и тут узнала что на нашей фирме если и досижу до 30 недель то есть молча и без проблем то все равно уйду по собственному. Как мне можно поступить что бы не потерять выплаты 100% декретные, могу ли я уволиться по соглашению и стать на биржу труда что бы сразу начали начислять пособие и я смогла получить нормальные декретные ? и как это сделать правильно?

Взагалі-то - кто має залізні нерви і посилає всіх на...фіг - той живе трохи краще за інших. Декретні ви отримаєте в будь якому випадку,
ЗАТВЕРДЖЕНО постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2001 р. N 1751
ПОРЯДОК призначення і виплати державної допомоги сім'ям з дітьми

інша справа, скільки Вам нарахують. Ви поговоріть з Вашим роботодавцем коли виникне таке питання, який смисл Вас звільняти. Якщо треба, щоб не обліковувалась декретна або з малим дитям - домовтеся написати заяву з датою на місяць пізніше за пологи (крайній випадок). Взагалі звільняти до декрету - це більше звичка - я не бачу конкретних мінусів для підприємства. Окрім того поясніть про квоту для працевлаштування згідно Закону України Про зайнятість населення, після декрету ви вже навчаний спеціаліст легше відновитися, і закриєте квоту. На мій погляд отримати соцдопомогу на підприємстві простіше ніж бігати за довідками у соцстрах самостійно. Щодо конкретних розмірів
Код:
  ПОРЯДОК              призначення і виплати державної       допомоги сім'ям з дітьми

3) жінкам, зареєстрованим у центрі зайнятості як безробітні - у розмірі 100 відсотків мінімального розміру допомоги по безробіттю;

ПРАВЛІННЯ ФОНДУ ЗАГАЛЬНООБОВ’ЯЗКОВОГО ДЕРЖАВНОГО СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ УКРАЇНИ НА ВИПАДОК БЕЗРОБІТТЯ

ПОСТАНОВА

12.04.2012 № 327

Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
4 травня 2012 р.
за № 715/21028

Про мінімальний розмір допомоги по безробіттю

{Із змінами, внесеними згідно з Постановами Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття
№ 350 від 06.12.2012
№ 361 від 29.03.2013
№ 367 від 09.12.2013}

Відповідно до статті 11 Закону України „Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття” правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття (далі - Фонд) ПОСТАНОВЛЯЄ:

1. Установити на період з 01.01.2012 по 01.07.2014:

{Абзац перший пункту 1 із змінами, внесеними згідно з Постановами Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття № 350 від 06.12.2012, № 361 від 29.03.2013 - застосовується з 01.04.2013, № 367 від 09.12.2013 - застосовується з 01.12.2013}

1.1. виплати, передбачені частиною другою та четвертою статті 23 та частиною першою статті 33 з урахуванням норм, передбачених абзацом п’ятим пункту 3 Прикінцевих положень Закону України „Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття”, у розмірі 544 гривні.

1.2. Виплати, передбачені частиною першою статті 23, з урахуванням норм, передбачених в абзаці п’ятому пункту 3 Прикінцевих положень Закону України „Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття”, у розмірі: з 1 січня 2012 року - 825 грн., з 1 квітня - 841 грн., з 1 липня - 847 грн., з 1 жовтня - 860 грн., з 1 грудня - 872 гривні, з 1 січня 2013 року - 76,9 % від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом.

{Підпункт 1.2 пункту 1 із змінами, внесеними згідно з Постановами Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття № 350 від 06.12.2012, № 367 від 09.12.2013 - застосовується з 01.12.2013}

2. Виконавчій дирекції Фонду подати постанову правління на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України в установлений законодавством термін.

3. Визнати такою, що втратила чинність, постанову правління Фонду від 16.12.2011 № 297 „Про мінімальний розмір допомоги по безробіттю у 2012 році”, зареєстровану в Міністерстві юстиції України 29.12.2011 за №1565/20303.

4. Ця постанова набирає чинності з дня її офіційного опублікування, застосовується з 01.04.2012 р. та діє до 01.07.2014 р.

{Пункт 4 із змінами, внесеними згідно з Постановами Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття № 350 від 06.12.2012, № 361 від 29.03.2013 - застосовується з 01.04.2013, № 367 від 09.12.2013 - застосовується з 01.12.2013}

Голова правління Фонду
В. Коломієць

Код:
З А К О Н   У К Р А Ї Н И      Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у    зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами,                       зумовленими похованням

Стаття 39. Розмір допомоги по вагітності та пологах

Допомога по вагітності та пологах надається застрахованій особі у розмірі 100 відсотків середньої заробітної плати (доходу),
обчисленої відповідно до статті 53 цього Закону, і не залежить від страхового стажу.

десь так.

Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Re: Декретный отпуск
СообщениеДобавлено: 25 янв 2014 23:54 
Леди Совершенство
Цитата

ЗЖФ-зависима: 15 лет 3 месяца 13 дней
Семья: Я+Масик
Медали: 1
Я люблю ЗЖФ (1)

Очки репутации: 240
Здравствуйте, подскажите пожалуйста, на каком основании(в каких случаях) я могу продлить декретный отпуск после 3-х лет? на какой период? и что нужно для этого?

Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 фев 2014 20:22 
Юрист
Цитата

Lapuwka писал(а):
Здравствуйте, подскажите пожалуйста, на каком основании(в каких случаях) я могу продлить декретный отпуск после 3-х лет? на какой период? и что нужно для этого?

Закон України про відпустки
Р о з д і л VI

ВІДПУСТКИ БЕЗ ЗБЕРЕЖЕННЯ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ

Стаття 25. Відпустка без збереження заробітної плати, що надається працівникові в обов'язковому порядку

Відпустка без збереження заробітної плати за бажанням працівника надається в обов'язковому порядку:

3) матері або іншим особам, зазначеним у частині третій статті 18 та частині першій статті 19 цього Закону, в разі якщо
дитина потребує домашнього догляду, - тривалістю, визначеною в медичному висновку
, але не більш як до досягнення дитиною
шестирічного віку, а в разі якщо дитина хвора на цукровий діабет I типу (інсулінозалежний), - не більш як до досягнення дитиною
шістнадцятирічного віку; ( Пункт 3 статті 25 в редакції Закону N 2318-IV ( 2318-15 ) від 12.01.2005 )

Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 17 мар 2014 23:54 
Леди Совершенство
Цитата

ЗЖФ-зависима: 14 лет 4 месяца 15 дней
Семья: самое дорогое
Медали: 4
Я люблю ЗЖФ (1) СуперМама (1) Автор статьи (1) I'm lady (1)

Очки репутации: 399
Цитата:
-Tanka- писал(а):
Здравствуйте!

суми будуть розраховані з останніх двох місяців Вашої роботи.

Уточните, пожалуйста (чтобы не повторяться), будет учтена з/пл, когда я фактически выходила на работу (т.е. энного года, а не текущего), верно? Т.е. имеет смысл выйти на 2 месяца поработать? (и лучше на полную ставку или неполную, при неполной сумма получится меньше?)

Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 20 мар 2014 16:09 
Незнакомка/мец
Цитата

ЗЖФ-зависима: 11 лет 3 месяца 3 дня

Очки репутации: 0
Добрый день! Подскажите, пожалуйста, как мне быть в моей ситуации. Работаю я на предприятии официально почти 2 года. Сейчас я беременная, в декретный отпуск уходить в мае месяце. Предприятие сейчас закрывает торговые точки и массово увольняет сотрудников по согласованию сторон. Может ли предприятие уволить в такой ситуации и меня до декретного отпуска? Как мне правильно поступить, чтобы спокойно уйти в декретный отпуск? И на какие выплаты я могу рассчитывать от предприятия в случае увольнения до декретного отпуска?

Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 24 мар 2014 21:08 
Юрист
Цитата

Ollka писал(а):
Уточните, пожалуйста (чтобы не повторяться), будет учтена з/пл, когда я фактически выходила на работу (т.е. энного года, а не текущего), верно? Т.е. имеет смысл выйти на 2 месяца поработать? (и лучше на полную ставку или неполную, при неполной сумма получится меньше?)

Управління соцстраху знаходиться на вул. Лермонтова, в 100 метрах від ун. України. Там працюють дуже приємні жіночки, які як спеціалісти дуже швидко дадуть відповідь на всі питання, тим більше що у Вашому питанні більше запитань ніж зрозумілого, а при моїй відповіді виникне ще більше )). Зрозумійте правильно.
Від себе скажу - на два місяці виходити варто якщо зарплата буде набагато більша ніж до відпустки, але виходити треба без припинення відпустки до 3-х років на умовах неповного робочого часу - 7 годин на день наприклад.
Щодо розрахунку, періодів - зверніться до справжніх рахівниць, боюсь поставити невірний діагноз.

про відпустки
Стаття 18. Відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку

Після закінчення відпустки у зв'язку з вагітністю та пологами за бажанням жінки їй надається відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.

Підприємство за рахунок власних коштів може надавати жінкам частково оплачувану відпустку та відпустку без збереження заробітної плати для догляду за дитиною більшої тривалості.
Ця відпустка може бути використана повністю або частинами також батьком дитини, бабою, дідом чи іншими родичами, які фактично доглядають за дитиною, або особою, яка усиновила чи взяла під опіку дитину, та одним із прийомних батьків.
За бажанням жінки або осіб, зазначених у частині третій цієї статті, у період перебування їх у відпустці для догляду за дитиною вони можуть працювати на умовах неповного робочого часу або вдома. При цьому за ними зберігається право на одержання допомоги в період відпустки для догляду за дитиною.

Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 26 мар 2014 16:57 
Юрист
Цитата

Карина85 писал(а):
Добрый день! Подскажите, пожалуйста, как мне быть в моей ситуации. Работаю я на предприятии официально почти 2 года. Сейчас я беременная, в декретный отпуск уходить в мае месяце. Предприятие сейчас закрывает торговые точки и массово увольняет сотрудников по согласованию сторон. Может ли предприятие уволить в такой ситуации и меня до декретного отпуска? Как мне правильно поступить, чтобы спокойно уйти в декретный отпуск? И на какие выплаты я могу рассчитывать от предприятия в случае увольнения до декретного отпуска?

Стаття 184. Гарантії при прийнятті на роботу і заборона звільнення вагітних жінок і жінок, які мають дітей
Забороняється відмовляти жінкам у прийнятті на роботу і знижувати їм заробітну плату з мотивів, пов'язаних з вагітністю або наявністю дітей віком до трьох років, а одиноким матерям - за наявністю дитини віком до чотирнадцяти років або дитини-інваліда.
При відмові у прийнятті на роботу зазначеним категоріям жінок власник або уповноважений ним орган зобов'язані повідомляти їм причини відмови у письмовій формі. Відмову у прийнятті на роботу може бути оскаржено у судовому порядку.
Звільнення вагітних жінок і жінок, які мають дітей віком до трьох років (до шести років - частина шоста статті 179), одиноких матерів при наявності дитини віком до чотирнадцяти років або дитини-інваліда з ініціативи власника або уповноваженого ним органу не допускається, крім випадків повної ліквідації підприємства, установи, організації, коли допускається звільнення з обов'язковим працевлаштуванням. Обов'язкове працевлаштування зазначених жінок здійснюється також у випадках їх звільнення після закінчення строкового трудового договору. На період працевлаштування за ними зберігається середня заробітна плата, але не більше трьох місяців з дня закінчення строкового трудового договору.

Чому ви ще не в декреті??
Вам повинні були вже давно видати листок непрацездатності, а ви його занести в бухгалтерію.
Якщо підете по угоді сторін - то зможете стати на центр зайнятості, можливо. Виплати - якщо комерційне підприємство - можете просити три середніх заробітки як при звільнення при скороченні - керівники ідуть на таке. Дві середні зарплати - за попередження про скорочення за два місяці і одна - вихідна допомога. Але перед цим нехай оплатять лікарняний і уходьте (дата звальнення) в останній день хвороби за лікарняним аркушем.
В іншому випадку потрібно негайно занести при свідках лікарняний в приймальну чи бухгалтерію і тоді можливо ні на що не погоджуватися.

Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 апр 2014 22:13 
Истинная Леди
Цитата

ЗЖФ-зависима: 12 лет 8 месяцев 27 дней
Детки: сыночек
Медали: 9
Умники и умницы (5) Благотворительная ярмарка (2) Я люблю Україну (1) Марафон английского (1)

Очки репутации: 64
Здравствуйте!
Прошу Вашей консультации в таком вопросе: мне уходить в декрет в июне, но компания в которой я работаю выкуплена другой компанией. И вот получается, что нашу фирму закрывают и до декрета я доработать не успею...
Я так понимаю, что если предприяние ликвидируется, то сотрудников должны сократить? В этом случае полагается какая то компенсация и я по идее могу в центр занятости встать( имеет же смысл, если мне еще 2 месяца до декрета? Ети выплаты пойдут в расчет декретной выплаты?) Но как и где мне в таком случае потом декретные оформлять? ( через соцстрах?)
И второй вариант, если все же будет не сокращение, а попросят "по собственному" что тогда можно( нужно) сделать?
Заранее спасибо за ответ!

Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 апр 2014 19:30 
Юрист
Цитата

Hellen_ka писал(а):
Здравствуйте!
Прошу Вашей консультации в таком вопросе: мне уходить в декрет в июне, но компания в которой я работаю выкуплена другой компанией. И вот получается, что нашу фирму закрывают и до декрета я доработать не успею...
Я так понимаю, что если предприяние ликвидируется, то сотрудников должны сократить? В этом случае полагается какая то компенсация и я по идее могу в центр занятости встать( имеет же смысл, если мне еще 2 месяца до декрета? Ети выплаты пойдут в расчет декретной выплаты?) Но как и где мне в таком случае потом декретные оформлять? ( через соцстрах?)
И второй вариант, если все же будет не сокращение, а попросят "по собственному" что тогда можно( нужно) сделать?
Заранее спасибо за ответ!

по собственному - не погоджуйтеся ні в яку, плачте кричить посилайте. На крайній випадок - за угодою сторін - + просіть виплатити два оклади (за законом - попередження за два місяці + середній при виході), - взагалі то зараз для фірми скорочувати можливо без проблем, без центру зайнятості - без звітностей і т.п. - янчура постарався, так що для фірми скоротити не проблема, як то було раніше.
Тепер щодо викуплена - те що компанію купили не означає що вона закривається.
Якщо всетаки ліквідація - то ніхто за два місяці не зможе ліквідувати - два місяці лише для обьяви і кредиторів.
Тягніть час. Якщо не протягнете, - напишіть. Розповім далі ))

Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 апр 2014 16:41 
Леди Совершенство
Цитата

ЗЖФ-зависима: 13 лет 3 месяца 11 дней
Семья: любимая
Детки: Вероничка и Валерия
Медали: 23
Я люблю ЗЖФ (1) Сердце форума (1) Почетная невеста форума (1) Почетная мамочка форума (1)
Автор статьи (1) Путешественница (1) KinoLady (1) Квест. Участник. (1)
Умники и умницы (2) Книголюб форума (1) Вышивальный конкурс (1) Благотворительная ярмарка (5)
I'm lady (1) Лучший организатор СП (1) К 10-летию форума (1) Новогодний квест, 2 место (1)
Онлайн квест (1) Весенний шабаш. Участник. (1)

Очки репутации: 823
Здравствуйте! Подскажите, пожалуйста, как лучше мне поступить. Ситуация такая: устроилась на работу с испытательным сроком 3 мес, узнав о беременности руководство уволило меня по ст. 28 (как не прошедшую испытательный срок), я ничего не подписывала ни приказ, ни в журнале трудовых книжек и трудовую не забирала, подала иск в суд о восстановлении на работе, но я боюсь пока его будут рассматривать и решать уже уйду в декрет, а хотелось бы получить хоть какие то декретные. Мне прислали письмо с организации с приглашением забрать трудовую. Как мне лучше сделать? Забрать трудовую и встать в Центр занятости или не забирать и ждать решения суда? Спасибо!

Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 29 апр 2014 13:40 
Юрист
Цитата

Silenta писал(а):
Здравствуйте! Подскажите, пожалуйста, как лучше мне поступить. Ситуация такая: устроилась на работу с испытательным сроком 3 мес, узнав о беременности руководство уволило меня по ст. 28 (как не прошедшую испытательный срок), я ничего не подписывала ни приказ, ни в журнале трудовых книжек и трудовую не забирала, подала иск в суд о восстановлении на работе, но я боюсь пока его будут рассматривать и решать уже уйду в декрет, а хотелось бы получить хоть какие то декретные. Мне прислали письмо с организации с приглашением забрать трудовую. Как мне лучше сделать? Забрать трудовую и встать в Центр занятости или не забирать и ждать решения суда? Спасибо!

Я не можу приймати за вас рішення. Якщо ви заберете трудову це ніяким чином не вплине на суд, адже ви вже не ходите на роботу. Але судді теж люди, можуть розсудити якось по своєму не на вашу користь - наче ви погодилися зі звільненням. Тим більше не на вашу користь буде - якщо ви станете в центр зайнятості, доказуйте в суді що грошей не маю - а що мені було робити. З іншого боку - як ви подали в суд без трудової і копії наказу про звільнення? Що ви надавали як доказ що вас звільнили незаконно - не знаю, хіба що в позовній заявляти клопотання про витребування таких доказів у фірми.. Суду потрібно було додати копію наказу про звільнення який ви оскаржуєте і копію трудової про формулювання підстави звільнення і в суді вже доказувати, що звільнили саме з підстави, що ви вагітна а працювали ви сумлінно і для роботи підходили якомога краще. Оспорити звільнення за непроходження випробувального терміну дуже важко. Строк випробування при прийнятті на роботу робітників не може перевищувати одного місяця. Робітник - це некваліфікована робота і робота по професії після ПТУ. Іншім до 3-х місяців. На якій посаді вас було прийнято - так і дивіться.

Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 29 апр 2014 14:28 
Леди Совершенство
Цитата

ЗЖФ-зависима: 13 лет 3 месяца 11 дней
Семья: любимая
Детки: Вероничка и Валерия
Медали: 23
Я люблю ЗЖФ (1) Сердце форума (1) Почетная невеста форума (1) Почетная мамочка форума (1)
Автор статьи (1) Путешественница (1) KinoLady (1) Квест. Участник. (1)
Умники и умницы (2) Книголюб форума (1) Вышивальный конкурс (1) Благотворительная ярмарка (5)
I'm lady (1) Лучший организатор СП (1) К 10-летию форума (1) Новогодний квест, 2 место (1)
Онлайн квест (1) Весенний шабаш. Участник. (1)

Очки репутации: 823
rumumba, спасибо! Трудовую не забирала, завтра уже предварительное заседание. К иску прикладывала копию приказа на увольнение, мне его "кадристка" дала :dntknow:

Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 29 апр 2014 14:57 
Юрист
Цитата

Silenta писал(а):
rumumba, спасибо! Трудовую не забирала, завтра уже предварительное заседание. К иску прикладывала копию приказа на увольнение, мне его "кадристка" дала :dntknow:

З юристом??
Треба клопотання про свідків подавати, які докажуть що мотивом звільнення є ваша вагітність, або принаймні доказувати, що керівник взнав про вашу вагітність і після цього звільнив. А так буде казати - не знав що вагітна, а працювала погано, не підійшла.

Ответить с цитатой  
Форум закрыт Эта тема закрыта, вы не можете редактировать и оставлять сообщения в ней.  [ Сообщений: 86 ]  На страницу 1, 2, 3, 4, 5, 6  След.