Site Logo

Текущее время: 21 апр 2025 00:07

Часовой пояс: UTC + 2 часа [ Летнее время ]

Форум закрыт Эта тема закрыта, вы не можете редактировать и оставлять сообщения в ней.  [ Сообщений: 86 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3, 4, 5, 6  След.
Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Re: Декретный отпуск
СообщениеДобавлено: 29 апр 2014 15:18 
Леди Совершенство
Цитата

ЗЖФ-зависима: 13 лет 3 месяца 11 дней
Семья: любимая
Детки: Вероничка и Валерия
Медали: 23
Я люблю ЗЖФ (1) Сердце форума (1) Почетная невеста форума (1) Почетная мамочка форума (1)
Автор статьи (1) Путешественница (1) KinoLady (1) Квест. Участник. (1)
Умники и умницы (2) Книголюб форума (1) Вышивальный конкурс (1) Благотворительная ярмарка (5)
I'm lady (1) Лучший организатор СП (1) К 10-летию форума (1) Новогодний квест, 2 место (1)
Онлайн квест (1) Весенний шабаш. Участник. (1)

Очки репутации: 823
Повысить репутациюПонизить репутацию
rumumba, с юристом yesss с ответом в мою пользу от инспекции по труду, которые также выяснили, что руководство знало о моей беременности и есть письменное этому подтверждение :tancy: спасибо -flo-

Пожаловаться на это сообщение
 Профиль Отправить личное сообщение  
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 29 апр 2014 15:50 
Юрист
Цитата

ЗЖФ-зависима: 12 лет 19 дней

Очки репутации: 68
Silenta писал(а):
rumumba, с юристом yesss с ответом в мою пользу от инспекции по труду, которые также выяснили, что руководство знало о моей беременности и есть письменное этому подтверждение :tancy: спасибо -flo-

Хо, так якщо інспекція попрацювала - тоді добре, документами обложилися, хоча і вони іноді таке напишуть - анекдот )) Удачи. ))
ПС - дякую не пишить, за мною останнє слово ))

Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 май 2014 18:41 
Леди Совершенство
Цитата

ЗЖФ-зависима: 14 лет 2 месяца 29 дней
Детки: сынок Никитка
Медали: 1
Я люблю ЗЖФ (1)

Очки репутации: 40
Здравствуйте!я работаю на предприятии пол года. Хочу присоединить ежегодный отпуск к декретному. Вопрос: оплата ежегодного отпуска будет 100 процентов? или мне потом нужно отрабатывать взятый отпуск (по КЗоТу я могу после 0,5 года можно взять только 12 дн)?
Расчет суммы оплаты декретного отпуска в случае стажа 0,5 года берется средняя з/п за фактически отработанное время или за год?
у нас в организации в течении трех месяцев была установлена четырехдневная рабочая неделя, соответственно уменьшена з/п. это тоже учитывается?
есть ли такое понятие как "дородовые выплаты", который платит собес? или это для безработных? если и для работающих, какова процедура оформления?

Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 май 2014 16:53 
Юрист
Цитата

blonde2008 писал(а):
Здравствуйте!я работаю на предприятии пол года. Хочу присоединить ежегодный отпуск к декретному. Вопрос: оплата ежегодного отпуска будет 100 процентов? или мне потом нужно отрабатывать взятый отпуск (по КЗоТу я могу после 0,5 года можно взять только 12 дн)?
Расчет суммы оплаты декретного отпуска в случае стажа 0,5 года берется средняя з/п за фактически отработанное время или за год?
у нас в организации в течении трех месяцев была установлена четырехдневная рабочая неделя, соответственно уменьшена з/п. это тоже учитывается?
есть ли такое понятие как "дородовые выплаты", который платит собес? или это для безработных? если и для работающих, какова процедура оформления?

УУх як багато запитань ) Сподіваюсь Ви шукали на них відповіді.
1. Розрахунок відпускних (середня з/п) береться за рік, а якщо ви працювали менше - то виходячи з фактично відпрацьованого.
2. Відпустка надається за робочий рік (а не за календарний) 24 дні за роботу з 01.09.2013р. по 30.08.2014р. - далі рахуйте.
3. беріть за фактично відпрацьовані місяці з приблизним розрахунком 2 дні за місяці. так ви нікому не будете винні, а те що берете більше - при звільненні або відрахують із зарплати або попросять внести в касу.
4. Декретна відпустка надається не на 100% заплановану дату - можлива ситуація коли ви взяли 12 днів але лікар в консультації вирішує що Вам ще рано йти, або навпаки, на другому тижні відпустки Вам видають лікарняний.
5. Для розрахунку береться середня зарплата, відповідно, коли ви працювали на неповному робочому часі - Вам платили менше - і середня буде менша.
6. Вам в консультації видадуть лікарняний - несіть його на роботу, соцстрах повинен оплатити підприємству, а воно в свою чергу повинно виплатити Вам, в цілому це проходить дуже швидко - до двох тижнів (раніше платили протягом п’яти днів), якщо у когось по іншому - мене поправлять.

Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 15 май 2014 10:22 
Леди Совершенство
Цитата

ЗЖФ-зависима: 14 лет 3 месяца 7 дней
Семья: 3-е мужчинок и я
Детки: два
Медали: 2
Почетная мамочка форума (1) Путешественница (1)

Очки репутации: 223
Здравствуйте, помогите с советом, вышла в ноябре 2013 г. на работу после декретного отпуска (отпуск до 3-х лет), поработала неделю, заболел ребенок, ушла на 2 недели на больничный, потом по неоплачиваемой справке, далее ВКК по болезни сына и была выдана справка по уходу за ребенком на полгода, выходить на работу в июне. НО.. иду во второй декрет и мне выдадут больничный 1 июля, а по справке ВКК я сижу до середины июня, т.е. всего я отработаю в июне 2 недели. Как будет начисляться больничный по беременности и родам? исходя из оклада или....какие еще варианты, спасибо заранее.

Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 26 май 2014 22:08 
Юрист
Цитата

Nata Li писал(а):
Здравствуйте, помогите с советом, вышла в ноябре 2013 г. на работу после декретного отпуска (отпуск до 3-х лет), поработала неделю, заболел ребенок, ушла на 2 недели на больничный, потом по неоплачиваемой справке, далее ВКК по болезни сына и была выдана справка по уходу за ребенком на полгода, выходить на работу в июне. НО.. иду во второй декрет и мне выдадут больничный 1 июля, а по справке ВКК я сижу до середины июня, т.е. всего я отработаю в июне 2 недели. Как будет начисляться больничный по беременности и родам? исходя из оклада или....какие еще варианты, спасибо заранее.

ПОРЯДОК обчислення середньої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) для розрахунку виплат за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням
Місяці розрахункового періоду (з першого до першого числа), в
яких застрахована особа не працювала з поважних причин (тимчасова
непрацездатність, відпустка у зв'язку з вагітністю та пологами,
відпустка по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку
та шестирічного віку за медичним висновком), виключаються з
розрахункового періоду (приклад наведено у додатку 1).

До пункту 4 Порядку

1. Застрахована особа захворіла 12 січня 2006 року.

Розрахунковим для оплати перших п'яти днів тимчасової
непрацездатності за рахунок коштів підприємства та для нарахування
допомоги по тимчасовій непрацездатності є період з 1 липня по
31 грудня 2005 р. включно.

2. Застрахована особа зареєструвалася в Державній службі
зайнятості як безробітна 5 січня 2006 року. Трудовий договір,
укладений з роботодавцем, розірвано 29 грудня 2005 року.

Розрахунковим для призначення допомоги по безробіттю є період
з 1 червня по 30 листопада 2005 р. включно.

3. МСЕК установила застрахованій особі ступінь втрати
професійної працездатності 13 лютого 2006 р. унаслідок нещасного
випадку на виробництві, який стався 3 грудня 2004 року.

Розрахунковим для призначення страхових виплат є період з
1 червня по 30 листопада 2004 року.

4. Особа звільнилася з роботи 7 листопада 2006 р., наступного
дня звернулася до служби зайнятості за сприянням у
працевлаштуванні, а 15 листопада отримала статус безробітного.

Розрахунковим для призначення допомоги по безробіттю є період
з травня по жовтень 2006 року.

У розрахунковому періоді особа хворіла з 20 липня по
9 вересня включно. Місяцями розрахункового періоду є травень,
червень, липень, вересень та жовтень. Оскільки в серпні особа
взагалі не працювала з поважних причин, зазначений місяць
виключається з розрахункового періоду.

5. Особа працювала на посаді бухгалтера цукрового заводу з
20 травня 2006 року. Звільнена за власним бажанням 25 січня
2007 року.

Оскільки особа працювала на підприємстві з сезонним
характером виробництва і відпрацювала менш як 12 календарних
місяців, до розрахункового періоду включаються всі повністю
відпрацьовані місяці, тобто червень - грудень 2006 року.

6. Особа, яка потерпіла на виробництві, МСЕК 12 травня
2001 р. встановлено 40 відсотків стійкої втрати професійної
працездатності у зв'язку з професійним захворюванням, яке сталося
8 листопада 2000 року. Через певний час (5 червня 2007 р.) у
зв'язку з погіршенням стану здоров'я, що пов'язане з цим самим
страховим випадком, їй видано листок непрацездатності. Ця особа
продовжує працювати на тому самому підприємстві (на іншому
підприємстві) за іншою професією, з якою не пов'язане професійне
захворювання.

Розрахунковим періодом, за який обчислюється середня
заробітна плата (дохід), для оплати днів тимчасової
непрацездатності є період роботи перед настанням тимчасової
непрацездатності (з грудня 2006 р. до травня 2007 р.), протягом
якого застрахована особа працювала та роботодавцем сплачувалися
страхові внески.

7. Особа виконувала роботи (надавала послуги) згідно з
укладеними цивільно-правовими договорами і підлягала
загальнообов'язковому державному соціальному страхуванню на
випадок безробіття.

Термін дії договорів: 16.02.09 - 30.04.09
04.05.09 - 30.06.09
01.08.09 - 24.10.09
11.09.09 - 15.11.09

Дата реєстрації особи в державній службі зайнятості як
безробітної - 25 листопада 2009 року.

Розрахунковим періодом, за який обчислюється сума доходу для
розрахунку допомоги по безробіттю, є квітень - червень,
серпень - жовтень 2009 року.

8. Особа є творчим працівником і брала участь у страхуванні
на випадок безробіття на добровільних засадах.

Дата взяття на облік як платника страхових внесків у
державній службі зайнятості - 19 січня 2009 року. Дата зняття з
обліку за особистою заявою - 9 жовтня 2009 року. Сплата внесків
здійснювалася відповідно до Інструкції про порядок обчислення і
сплати внесків на загальнообов'язкове державне соціальне
страхування на випадок безробіття та обліку їх надходження до
Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування
України на випадок безробіття ( z0030-01 ), затвердженої
Мінпраці, за січень - жовтень 2009 р. з доходу, отриманого
одноразово 9 жовтня 2009 року.

Особа зареєстрована безробітною в державній службі зайнятості
12 листопада 2009 року.

Розрахунковим періодом, за який обчислюється сума доходу для
розрахунку допомоги по безробіттю, є місяці, протягом яких особа
добровільно брала участь у страхуванні перед місяцем реєстрації в
державній службі зайнятості як безробітної. Розрахунковим періодом
у такому разі є травень - жовтень 2009 року.

Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 03 июн 2014 14:33 
Леди Совершенство
Цитата

ЗЖФ-зависима: 14 лет 2 месяца 29 дней
Детки: сынок Никитка
Я люблю ЗЖФ (1)

Очки репутации: 40
добрый день!какой оплачивается ежегодный и декретный отпуск в случае простоя предприятия?

Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 28 июн 2014 11:49 
Леди Совершенство
Цитата

ЗЖФ-зависима: 14 лет 8 месяцев 4 дня
Детки: Доченька и сынок
Благотворительная ярмарка (1)

Очки репутации: 160
Здравствуйте.
Опишу ситуацию - есть ООО, в котором работает (официально трудоустроена, получает зар.плату, с которой оплачены налоги в бюджет и ПФ) беременная женщина, с 01.02.14. С 11.06.14 она получает больничный лист на 126 календарных дней. На предприятии происходит процедура расчета, назначения ей пособия по беременности и родам, с соответствующими документами - протоколом заседания комиссии, и расчетом этого больничного.12.06.14 бухгалтер предприятия подает расчет в ФСС, на что ФСС назначает внеплановую проверку с 16.06.14, получает соответствующее документы (расчеты з/пл, приказ о работе, протоколы, штатное расписание) и 17.06.14 выдает акт по результатам проверки, где указывает, что з/пл данной сотрудницы превышает среднюю по предприятию более чем в 2 раза, что сотрудница работает 8 часов, тогда как для остальных установлен неполный рабочий день, и все расчеты для нее верные, и подана заявка своевременно, и больничный правильно оформлен. И затем делает следующий вывод : " Враховуючи те, щи контроль за додержанням законодавства про працю та загальнообов язкове державне соц.страхування в частині забезпечення прав і гарантій найманих працівників здійснює Державна інспекція У.з питань праці, (...ссылка на закон № 386/2011 от 06.04.2011), для виненсення відповідних висновків по встановленню законності призначенні матеріального забезпечення за рахунок коштів ФСС ...(ФИО) матеріали перевірки для визначення правомірності і правильності оплати праці ...(ФИО) будуть направлені до Прокуратури м.Запоріжжя для проведення перевірки із залученням спеціалістів Террирторіальної дерд.інспекції з питань праці в Запорізькій області. Таким чином фінансування заяви-розрахунку № ... буде припинено до отримання висновків від повноважених органів".
Вопрос - как можно ускорить получение выплаты/оспорить законность подобных действий ФСС, и данную остановку в выплате пособия, какие действия предпринимать предприятию и сотруднице? По состоянию на 27.06.14 никакой информации ни от прокуратуры (тоже неизвестно какой - областной, районной) ни от Упраления труда, не поступало - не звонят, не пишут, проверяют ли что-либо. Не должны ли ФСС сначала выплатить, а затем проводить дальнейшие проверки и перепроверки? Какое оптимально решение для сотрудницы (т.е. меня) и для предприятия (я там работаю единственным бухгалтером)?
Я очень рассчитываю на эти выплаты, а их все нет, и не понятна вообще судьба, казалось бы без сомнений законных действий, не понимаю, почему без внятной формулировки проблемы в законности, ее задерживают, вобщем переживаю, и не знаю как мне поступить. :cray:
Надеюсь на Вашу консультацию. Спасибо.

Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 июл 2014 00:36 
Истинная Леди
Цитата

ЗЖФ-зависима: 12 лет 8 месяцев 27 дней
Детки: сыночек
Медали: 9
Умники и умницы (5) Благотворительная ярмарка (2) Я люблю Україну (1) Марафон английского (1)

Очки репутации: 64
rumumba писал(а):
Hellen_ka писал(а):
Здравствуйте!
Прошу Вашей консультации в таком вопросе: мне уходить в декрет в июне, но компания в которой я работаю выкуплена другой компанией. И вот получается, что нашу фирму закрывают и до декрета я доработать не успею...
Я так понимаю, что если предприятие ликвидируется, то сотрудников должны сократить? В этом случае полагается какая то компенсация и я по идее могу в центр занятости встать( имеет же смысл, если мне еще 2 месяца до декрета? Ети выплаты пойдут в расчет декретной выплаты?) Но как и где мне в таком случае потом декретные оформлять? ( через соцстрах?)
И второй вариант, если все же будет не сокращение, а попросят "по собственному" что тогда можно( нужно) сделать?
Заранее спасибо за ответ!

по собственному - не погоджуйтеся ні в яку, плачте кричить посилайте. На крайній випадок - за угодою сторін - + просіть виплатити два оклади (за законом - попередження за два місяці + середній при виході), - взагалі то зараз для фірми скорочувати можливо без проблем, без центру зайнятості - без звітностей і т.п. - янчура постарався, так що для фірми скоротити не проблема, як то було раніше.
Тепер щодо викуплена - те що компанію купили не означає що вона закривається.
Якщо всетаки ліквідація - то ніхто за два місяці не зможе ліквідувати - два місяці лише для обьяви і кредиторів.
Тягніть час. Якщо не протягнете, - напишіть. Розповім далі ))

Добрый день!
Мне таки удалось дотянуть до декрета. Правда декретные еще так и не получила...
Вчера позвонили, что якобы обещают выплатить 3 оклада,если напишу заявление по соглашению сторон. Сказали могу и не писать, но тогда когда фирму ликвидируют, вообще ничего не получу...
У меня возникает несколько вопросов:
1. могу ли я писать заявление находясь на больничном, 126 дней который??? ( он у меня до октября)
2. Платит ли фирма за меня какие то налоги за этот больничный государству сразу?
3. Не потребует ли ФСС возврата денег (если я уволюсь раньше окончания больничного)с этих декретных, что я должна получить?

честно говоря, мне кажется,что это "развод". Если я напишу по соглашению заявление, какие будут гарантии,что мне таки выплатят 3 оклада?

Подскажите, пожалуйста.

Спасибо!

Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 08 июл 2014 14:43 
Юрист
Цитата

blonde2008 писал(а):
добрый день!какой оплачивается ежегодный и декретный отпуск в случае простоя предприятия?

II. Період, за яким обчислюється середня заробітна плата

2. Обчислення середньої заробітної плати для оплати часу
щорічної відпустки, додаткових відпусток у зв'язку з навчанням,
творчої відпустки, додаткової відпустки працівникам, які мають
дітей, або для виплати компенсації за невикористані відпустки
провадиться виходячи з виплат за останні 12 календарних місяців
роботи, що передують місяцю надання відпустки або виплати
компенсації за невикористані відпустки. ( Абзац перший пункту 2 в
редакції Постанови КМ N 185 ( 185-97-п ) від 24.02.97 )
Працівникові, який пропрацював на підприємстві, в установі,
організації менше року, середня заробітна плата обчислюється
виходячи з виплат за фактичний час роботи, тобто з першого числа
місяця після оформлення на роботу до першого числа місяця, в якому
надається відпустка або виплачується компенсація за невикористану
відпустку. ( Абзац другий пункту 2 із змінами, внесеними згідно з
Постановою КМ N 1398 ( 1398-99-п ) від 30.07.99 )
У всіх інших випадках збереження середньої заробітної плати і
середньомісячна заробітна плата обчислюється виходячи з виплат за
останні 2 календарні місяці роботи, що передують події, з якою
пов'язана відповідна виплата. Працівникам, які пропрацювали на
підприємстві, в установі, організації менше двох календарних
місяців, середня заробітна плата обчислюється виходячи з виплат за
фактично відпрацьований час. ( Абзац третій пункту 2 із змінами,
внесеними згідно з Постановою КМ N 1266 ( 1266-2001-п ) від
26.09.2001 )
Якщо протягом останніх двох календарних місяців працівник не
працював, середня заробітна плата обчислюється виходячи з виплат
за попередні два місяці роботи. Якщо і протягом цих місяців
працівник не відпрацював жодного робочого дня, середня заробітна
плата обчислюється відповідно до останнього абзацу пункту 4 цього
Порядку. ( Абзац четвертий пункту 2 із змінами, внесеними згідно з
Постановою КМ N 1398 ( 1398-99-п ) від 30.07.99 )
Працівникам плаваючого складу суден флоту рибної
промисловості і працівникам, зайнятим на підприємствах із сезонним
характером виробництва, з урахуванням значного коливання протягом
року заробітної плати, в інших випадках збереження середньої
заробітної плати вона може обчислюватись виходячи з виплат за 12
календарних місяців. ( Абзац п'ятий пункту 2 із змінами, внесеними
згідно з Постановою КМ N 1266 ( 1266-2001-п ) від 26.09.2001 )
Час, протягом якого працівники згідно з чинним законодавством
або з інших поважних причин не працювали і за ними не зберігався
заробіток або зберігався частково, виключається з розрахункового
періоду.

тобто ці місяці простою виключаються з розрахкункового періоду.

el-emerald писал(а):
Здравствуйте.
Опишу ситуацию - есть ООО, в котором работает (официально трудоустроена, получает зар.плату, с которой оплачены налоги в бюджет и ПФ) беременная женщина, с 01.02.14. С 11.06.14 она получает больничный лист на 126 календарных дней. На предприятии происходит процедура расчета, назначения ей пособия по беременности и родам, с соответствующими документами - протоколом заседания комиссии, и расчетом этого больничного.12.06.14 бухгалтер предприятия подает расчет в ФСС, на что ФСС назначает внеплановую проверку с 16.06.14, получает соответствующее документы (расчеты з/пл, приказ о работе, протоколы, штатное расписание) и 17.06.14 выдает акт по результатам проверки, где указывает, что з/пл данной сотрудницы превышает среднюю по предприятию более чем в 2 раза, что сотрудница работает 8 часов, тогда как для остальных установлен неполный рабочий день, и все расчеты для нее верные, и подана заявка своевременно, и больничный правильно оформлен. И затем делает следующий вывод : " Враховуючи те, щи контроль за додержанням законодавства про працю та загальнообов язкове державне соц.страхування в частині забезпечення прав і гарантій найманих працівників здійснює Державна інспекція У.з питань праці, (...ссылка на закон № 386/2011 от 06.04.2011), для виненсення відповідних висновків по встановленню законності призначенні матеріального забезпечення за рахунок коштів ФСС ...(ФИО) матеріали перевірки для визначення правомірності і правильності оплати праці ...(ФИО) будуть направлені до Прокуратури м.Запоріжжя для проведення перевірки із залученням спеціалістів Террирторіальної дерд.інспекції з питань праці в Запорізькій області. Таким чином фінансування заяви-розрахунку № ... буде припинено до отримання висновків від повноважених органів".
Вопрос - как можно ускорить получение выплаты/оспорить законность подобных действий ФСС, и данную остановку в выплате пособия, какие действия предпринимать предприятию и сотруднице? По состоянию на 27.06.14 никакой информации ни от прокуратуры (тоже неизвестно какой - областной, районной) ни от Упраления труда, не поступало - не звонят, не пишут, проверяют ли что-либо. Не должны ли ФСС сначала выплатить, а затем проводить дальнейшие проверки и перепроверки? Какое оптимально решение для сотрудницы (т.е. меня) и для предприятия (я там работаю единственным бухгалтером)?
Я очень рассчитываю на эти выплаты, а их все нет, и не понятна вообще судьба, казалось бы без сомнений законных действий, не понимаю, почему без внятной формулировки проблемы в законности, ее задерживают, вобщем переживаю, и не знаю как мне поступить. :cray:
Надеюсь на Вашу консультацию. Спасибо.

Напишіть скаргу на ФСС в шапці адресатів пишіть - начальника ФСС, прокуратура району. Терит. інспекція з питань праці - можете вмішати, можете не замішувати, і звуться вони якось по іншому і це не їх питання адже порушення права працівників відсутні до свавілля ФСС. Скаргу з описом і повідомленням про вручення бо краще - нарочно в ці два органи. Це задєл для майбутнього суду з ФСС. Поки що все - нажаль. З’їздійть на прийом до ФСС як фізична особа-працівник, а не як бухгалтер, теж як свідок в суді будете.

Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 08 июл 2014 16:15 
Юрист
Цитата

Hellen_ka писал(а):
Добрый день!
Мне таки удалось дотянуть до декрета. Правда декретные еще так и не получила...
Вчера позвонили, что якобы обещают выплатить 3 оклада,если напишу заявление по соглашению сторон. Сказали могу и не писать, но тогда когда фирму ликвидируют, вообще ничего не получу...
У меня возникает несколько вопросов:
1. могу ли я писать заявление находясь на больничном, 126 дней который??? ( он у меня до октября)
2. Платит ли фирма за меня какие то налоги за этот больничный государству сразу?
3. Не потребует ли ФСС возврата денег (если я уволюсь раньше окончания больничного)с этих декретных, что я должна получить?

честно говоря, мне кажется,что это "развод". Если я напишу по соглашению заявление, какие будут гарантии,что мне таки выплатят 3 оклада?

Подскажите, пожалуйста.

Спасибо!

1. могу ли я писать заявление находясь на больничном, 126 дней который???
Код:
Не допускається звільнення працівника з ініціативи власника або уповноваженого ним органу в період його тимчасової непрацездатності (крім звільнення за пунктом 5 цієї статті), а також у період перебування працівника у відпустці. Це правило не поширюється на випадок повної ліквідації підприємства, установи, організації.
ст.40 КЗПП
За вашою ініціативою можете звільнятися у період непрацездатності, а от чи утримають з Вас за дні які ви будете на лікарняному після звільнення не знаю - не бухгалтер, проконсультуйтеся обережно на роботі - чи утримують за лікарняні з мене чи ні.
коли Вам перераховують гроші утримують податки.
ФСС точно не буде претензій з Вас.

Напишіть заяву наперед - прошу звільнити мене за угодою сторін 01 жовтня (в останній день лікарняного) може це по строкам задовільнить підприємство і вони до цього моменту ще не закриються.
В бланку наказу на звільнення є графа - вихідна допомога, там повинні стояти ваші три оклади, в заяві на звільнення напишіть з оплатою вихідної допомоги у розмірі трьох окладів.
Або не кіпішуйте взагалі - ви все одно отримаєте - фірма не банкротує - а просто закривається - тому зобов’язана буде розрахуватися з працівниками в обов’язковому порядку, до того ж запис у трудову про звільнення у зв’язку з ліквідацією і скороченням кращий за угоду сторін як для наступного центру зайнятості так і для наступного роботодавця, адже вашої вини в тому немає, отримаєте середній місячний заробіток.
Вибирайте ))

Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 июл 2014 23:32 
Леди Совершенство
Цитата

ЗЖФ-зависима: 14 лет 28 дней
Семья: большая
Детки: 2 принцессы
Я люблю ЗЖФ (1)

Очки репутации: 246
Здравствуйте. Подскажите и мне, пжста. Проработала на предприятии 3 года официально, ушла в декретный отпуск. Скоро выходить на работу. На мое место взяли другого работника, вернее работницу, а еще вернее родственницу директора (фирма частная). Имею ли я право претендовать именно на свое рабочее место? У меня 2 детей, 9 и почти 3 лет.

Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 июл 2014 08:46 
Юрист
Цитата

Марыся писал(а):
Здравствуйте. Подскажите и мне, пжста. Проработала на предприятии 3 года официально, ушла в декретный отпуск. Скоро выходить на работу. На мое место взяли другого работника, вернее работницу, а еще вернее родственницу директора (фирма частная). Имею ли я право претендовать именно на свое рабочее место? У меня 2 детей, 9 и почти 3 лет.

Ви вийдете на своє місце, а працівника, якого взяли за строковим трудовим договором на термін Вашої відпустки до 3-х років, повинні або перевести на безстроковий трудовий договір або звільнити у зв’язку із закінченням строку договору. Не має значення кількість Ваших дітей.

Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 июл 2014 13:03 
Леди Совершенство
Цитата

ЗЖФ-зависима: 14 лет 28 дней
Семья: большая
Детки: 2 принцессы
Я люблю ЗЖФ (1)

Очки репутации: 246
rumumba писал(а):
Марыся писал(а):

Ви вийдете на своє місце, а працівника, якого взяли за строковим трудовим договором на термін Вашої відпустки до 3-х років, повинні або перевести на безстроковий трудовий договір або звільнити у зв’язку із закінченням строку договору. Не має значення кількість Ваших дітей.

Спасибо. Теперь буду знать, что закон на моей стороне.

Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 июл 2014 14:24 
Леди Совершенство
Цитата

ЗЖФ-зависима: 14 лет 8 месяцев 4 дня
Детки: Доченька и сынок
Благотворительная ярмарка (1)

Очки репутации: 160
rumumba писал(а):
Напишіть скаргу на ФСС в шапці адресатів пишіть - начальника ФСС, прокуратура району. Терит. інспекція з питань праці - можете вмішати, можете не замішувати, і звуться вони якось по іншому і це не їх питання адже порушення права працівників відсутні до свавілля ФСС. Скаргу з описом і повідомленням про вручення бо краще - нарочно в ці два органи. Це задєл для майбутнього суду з ФСС. Поки що все - нажаль. З’їздійть на прийом до ФСС як фізична особа-працівник, а не як бухгалтер, теж як свідок в суді будете.

Здравствуйте. Хочу уточнить - куда обращаться с жалобой на ФСС? В Прокуратуру и в Управление труда, в районные? Спасибо.

Ответить с цитатой  
Форум закрыт Эта тема закрыта, вы не можете редактировать и оставлять сообщения в ней.  [ Сообщений: 86 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3, 4, 5, 6  След.