Site Logo

Текущее время: 20 апр 2025 21:03

Часовой пояс: UTC + 2 часа [ Летнее время ]

Форум закрыт Эта тема закрыта, вы не можете редактировать и оставлять сообщения в ней.  [ Сообщений: 6 ] 
Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Всё о паспортах
СообщениеДобавлено: 30 июн 2014 15:45 
Леди Совершенство
Цитата

ЗЖФ-зависима: 14 лет 6 месяцев 4 дня
Детки: Бусинка
Медали: 4
Я люблю ЗЖФ (1) Почетная мамочка форума (1) Путешественница (1) Благотворительная ярмарка (1)

Очки репутации: 346
Повысить репутациюПонизить репутацию
Добрый день. Уже не первый день мониторю тему смены паспорта гражданина Украины в связи со вступлением в брак. На сколько я понимаю, то это стоит 5,10грн - госпошлина. Но как показывает практика знакомых, дополнительно сдирают от 60 до 120грн "за услуги и бланк".

И второй вопрос: собираюсь делать загранпаспорт, но в интернете много противоречиво информацции на тему нужно платить доп.услуги и 120грн за бланк, или все же только размер госпошлины (170грн).

Разъясните, пожалуйста, эти моменты.
Заранее огромное спасибо!

Пожаловаться на это сообщение
 Профиль Отправить личное сообщение  
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Re: Всё о паспортах
СообщениеДобавлено: 07 июл 2014 16:54 
Юрист
Цитата

ЗЖФ-зависима: 12 лет 18 дней

Очки репутации: 68
Litliya писал(а):
Добрый день. Уже не первый день мониторю тему смены паспорта гражданина Украины в связи со вступлением в брак. На сколько я понимаю, то это стоит 5,10грн - госпошлина. Но как показывает практика знакомых, дополнительно сдирают от 60 до 120грн "за услуги и бланк".
И второй вопрос: собираюсь делать загранпаспорт, но в интернете много противоречиво информацции на тему нужно платить доп.услуги и 120грн за бланк, или все же только размер госпошлины (170грн).
Разъясните, пожалуйста, эти моменты.
Заранее огромное спасибо!

Я все розумію, і не сприймайте мою відповідь як необгрунтовану, але...
Ви ще не ходили до поспортисток, ще не брали платіжки (паперові такі корінці з реквізитами і сумою), не взначали у них скільки платити і на підставі чого. Спираючись на моніторні дослідження і рекомендації знайомих, боючись, що з Вас попросять кошти при отриманні нового паспорту ви хочете бути "Во всеоружии", для того щоб дати гідний опір кривдникам паспортистам. І для цього вимушуєте дивитись мене закон України про державне мито і ще з десяток законодавчих актів, тільки заради задоволення Вашого примарного страху.
Я НІ В ЯКОМУ разі не хочу здатися грубіяном, але
Зробіть хоч щось для вирішення Вашої проблеми самостійно, принаймні подзвонив у відділ міграційної служби з питанням скільки брати з собою грошей і на підставі чого їх треба платити (нехай зазначать закони - вони зобов’язані як державні службовці), а якщо Вас будуть намагатися обдурити - я допоможу з посиланням на нормативну документацію, що б Вас не обдурили. Але тільки якщо така спроба все-таки станеться.
Можу спеціально за окрему плату здійснити отримання паспорту за Вас або надати координати фірм, які такі послуги надають.
Вибачте за емоційність - у чоловіків вона теж присутня.
-flo-

Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 июл 2014 16:58 
Цитата

ЗЖФ-зависима: ---
К вам обратились, как к специалисту, потому что идти делать загранпаспорт надо подкованным.
Иначе, можно и 400 и 600 грн заплатить. А можно и 170 грн, если знать, на какие законы можно опираться.
Вот вам и задали такой вопрос, вполне логичный и абсолютно верный. Позавчера, в паспортном столе, я лично слышала, как паспортист называла платежи для загранпаспорт а иэто было отнюдь не 170 грн, поэтому тоже зашла сюда, чтобы у вас уточнить, но не так нет. Спасибо.

Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 08 июл 2014 13:52 
Юрист
Цитата

Гость писал(а):
К вам обратились, как к специалисту, потому что идти делать загранпаспорт надо подкованным.
Иначе, можно и 400 и 600 грн заплатить. А можно и 170 грн, если знать, на какие законы можно опираться.
Вот вам и задали такой вопрос, вполне логичный и абсолютно верный. Позавчера, в паспортном столе, я лично слышала, как паспортист называла платежи для загранпаспорт а иэто было отнюдь не 170 грн, поэтому тоже зашла сюда, чтобы у вас уточнить, но не так нет. Спасибо.

Верховний суд закрив тему ціни закордонного паспорта: 170 гривень
http://www.pravda.com.ua/news/2013/12/24/7008196/

Звернулися ви не до спеціаліста, а за консультацією, до спеціаліста за наданням Вам послуг ви звернетеся за гроші і в іншому місці.
-flo-

Код:
 потому что идти делать загранпаспорт надо подкованным.

Підкованим треба зараз бути скрізь, але одна справа - я сходила і мені надали рахунків на 500 грн і сказали що треба їх сплатити згідно ст. закону такогото, а інша справа - я тута від сусідки почула, що завтра паспорти зелені будуть видавати за 200 грн а червоні за 500 грн - надайте консультацію чи правильно сказала сусідка? - ЗОВСІМ ІНШЕ.
Треба сам щось зробити, принаймні купити лотерейний квиток, а не грішити на Бога, що той не допомагає, як у тому анекдоті.

можливо взнати - на підставі чого від вас вимагають заплатити і скільки, спитати на форумі чи права паспортистка а потім прийти з копіями законів і підняти гвалт в міграційній служби що з Вас здерають зайве.
А можливо не піднімаючи телефон з полки і не піднімаючи свою попочку просто спитати на форумі - я тут чула, чи праві чутки, я про це. Я не живу одним інтернетом і не питаю - які документи треба щоб прописати дитину - а іду в ЖЕК гуляючи з лялькою на свіжому повітрі і підписую документи, можу попередньо подзвонити туда. Тобто я не перекладаю вирішення своїх проблем і страхів на інші чужі плечі. А вже якщо я не можу сам самостійно подолати звертаюсь за допомогою.

Прошу вибачити за багато букв, але є інші теми на які я ще не відповів, а я витрачаю час на пояснення прописних істин.

Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 08 июл 2015 13:26 
Леди Совершенство
Цитата

ЗЖФ-зависима: 14 лет 4 месяца 15 дней
Детки: мое солнышко
Медали: 1
Я люблю ЗЖФ (1)

Очки репутации: 195
Здравствуйте.
С мужем в разводе, но в паспорте не стоит штамп о разводе. В случае выезда с ребёнком за границу могут ли быть из-за этого проблемы на таможне. В загранпаспорт ребёнок вписан. Что правильнее -поставить штамп и брать разрешение у нотариуса или просто не ставить штамп о разводе?

Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 24 июл 2015 16:07 
Юрист
Цитата

Света 2510 писал(а):
Здравствуйте.
С мужем в разводе, но в паспорте не стоит штамп о разводе. В случае выезда с ребёнком за границу могут ли быть из-за этого проблемы на таможне. В загранпаспорт ребёнок вписан. Что правильнее -поставить штамп и брать разрешение у нотариуса или просто не ставить штамп о разводе?

Незалежно від того, чи стоять штампи, чи ви в шлюбі чи ні - вам потрібен дозвіл батька на виїзд дитини за кордон.

Штамп в паспорті не має значення якщо ви везете з собою свідоцтво про розірвання шлюбу, по суті штамп лише дублює свідоцтво.

Ответить с цитатой  
Форум закрыт Эта тема закрыта, вы не можете редактировать и оставлять сообщения в ней.  [ Сообщений: 6 ]