У меня такая ситуация: на данный момент я учусь на 4 курсе гос. ВУЗа на бюджете. По окончанию 4 курса продолжать обучение не планировала. Соответственно после получения диплома я должна буду отработать на государство 3 года. Какие могут быть причины, чтоб эти 3 года не отрабатывать?
Стаття 56. Працевлаштування випускників вищих навчальних закладів
Випускник вищого навчального закладу, який навчався за державним замовленням і якому присвоєно кваліфікацію фахівця з вищою освітою певного освітньо-кваліфікаційного рівня, працевлаштовується на підставі направлення на роботу відповідно до угоди, укладеної між замовником, керівником вищого навчального закладу та випускником.
умови розірвання такої угоди:
1) встановлення інвалідності 1 або 2 групи, внаслідок чого випускник не може виїхати на роботу за призначенням;
2) встановлення інвалідності 1 або 2 групи у дружини (чоловіка) випускника, одного з батьків (або осіб, які їх замінюють) випускника;
3) якщо випускник - вагітна жінка, мати або батько, які мають дитину у віці до трьох років, або дитину, яка згідно з медичним висновком потребує догляду (до досягнення нею шестирічного віку); одинока мати або батько, які мають дитину до чотирнадцяти років або дитину-інваліда;
4) проходження чоловіком (дружиною) військової служби (крім строкової), в тому числі за контрактом, на посадах рядового, сержантського й старшинського складу, прапорщиків, мічманів та офіцерів у Збройних Силах, Національній гвардії, Державній прикордонній службі, Службі безпеки, а також інших військових формуваннях, створених відповідно до законодавства України, та служби в органах внутрішніх справ поза місцем розташування замовника.
_______________________________ С уважением, Анна
Жизнь не измеряется числом вздохов, которые мы сделали: она измеряется числом моментов, когда у нас перехватило дыхание
Anna Lawyer, В жизни по факту чаще встречалась, что с помощью этих причин можно только открепиться от места распределения (если засылают в какое-то село, например), а отрабатывать все-таки надо, например, по месту договоренности. Или это специфика только для выпускников медицинских ВУЗов?
_______________________________ Женщины могут все, просто некоторые стесняются. Я не совсем одета, если на мне нет улыбки... Amicus Plato, sed magis amica veritas (Аристотель)
N.B.! Девочки, для "спасибо", согласно Правил форума, есть кнопка поднятия репутации -
5) вступу до вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації для випускників вищих навчальних закладів I-II рівнів акредитації.
-- Пользователь добавил некоторое время спустя --
Julia_Nes,
насчет специфики мед.вузов не знаю. в положение о трудоустройстве нет разницы какого профиля вуз. речь идет именно о том, что при наличии этих оснований выпускник имеет право разорвать заключенный ранее договор с вузом и заказчиком (предприятием), где он должен был бы отработать эти 3 года.
и вот еще: У разі неприбуття молодого фахівця за направленням або відмови без поважної причини приступити до роботи за призначенням, звільнення його з ініціативи адміністрації за порушення трудової дисципліни, звільнення за власним бажанням протягом трьох років випускник зобов'язаний відшкодувати у встановленому порядку до державного бюджету вартість навчання та компенсувати замовникові всі витрати.
Жизнь не измеряется числом вздохов, которые мы сделали: она измеряется числом моментов, когда у нас перехватило дыхание
Anna Lawyer, А как правильно разорвать такой договор? Понятно, что бюджетная организация, куда направлен выпускник, предъяви ей, например, справку матери-одиночки с ребенком до 14 лет, просто так отказаться не захочет, поэтому разрыв в одностороннем порядке невозможен Через суд?
_______________________________ Женщины могут все, просто некоторые стесняются. Я не совсем одета, если на мне нет улыбки... Amicus Plato, sed magis amica veritas (Аристотель)
N.B.! Девочки, для "спасибо", согласно Правил форума, есть кнопка поднятия репутации -
Julia_Nes, при наличии хотя бы одной из уважительных причин, выпускник письменно должен оборатиться к сторонам, подписавшим соглашение, указать уважительную причину (подтвердить все документально) и предложить считать соглашение расторгнутым. получить положительные ответы, после чего расслабиться и жить дальше . в случае отсуствия достижения согласия - идти в суд, и решать расторгать соглашение в судебном порядке.
а еще такой вопрос. я шла не по заказу от конкретной организации. просто поступила и все :) честно говоря за 4 года я даже ни разу не видела договора о поступлении. меня будет распределять ВУЗ где я должна отработать или я должна найти себе место работы?
Anna Lawyer, а что если студент учится на контракте и есть возможность попасть на магистратуру/специалиста на бюджет? Придется ли отрабатывать 3 года или срок как-либо пересчитывается?
Стаття 56. Працевлаштування випускників вищих навчальних закладівВипускник вищого навчального закладу, який навчався за державним замовленням і якому присвоєно кваліфікацію фахівця з вищою освітою певного освітньо-кваліфікаційного рівня, працевлаштовується на підставі направлення на роботу відповідно до угоди, укладеної між замовником, керівником вищого навчального закладу та випускником. умови розірвання такої угоди:1) встановлення інвалідності 1 або 2 групи, внаслідок чого випускник не може виїхати на роботу за призначенням; 2) встановлення інвалідності 1 або 2 групи у дружини (чоловіка) випускника, одного з батьків (або осіб, які їх замінюють) випускника; 3) якщо випускник - вагітна жінка, мати або батько, які мають дитину у віці до трьох років, або дитину, яка згідно з медичним висновком потребує догляду (до досягнення нею шестирічного віку); одинока мати або батько, які мають дитину до чотирнадцяти років або дитину-інваліда; 4) проходження чоловіком (дружиною) військової служби (крім строкової), в тому числі за контрактом, на посадах рядового, сержантського й старшинського складу, прапорщиків, мічманів та офіцерів у Збройних Силах, Національній гвардії, Державній прикордонній службі, Службі безпеки, а також інших військових формуваннях, створених відповідно до законодавства України, та служби в органах внутрішніх справ поза місцем розташування замовника.
скажите при наличии хотя бы одной из таких причин ВУЗ не будет требовать возмещения стоимости обучения? Неужели вот просто так разрывается этот договор без последствий для выпускника?
_______________________________ На правах рекламы:Макияж и прическа. Подчеркну вашу красоту и индивидуальность! Мои работы - https://vk.com/evgeniya_borysenko Все вопросы - в
Скрытый текст. Нужно быть зарегистрированным и иметь 500 сообщений(я)(е).
Добрый день! Интересует такой вопрос: имею ли я право на бесплатное средне-специальное образование (колледж), если уже получила бесплатное высшее? Заранее спасибо.
Вы можете начинать темы Вы можете отвечать на сообщения Вы не можете редактировать свои сообщения Вы не можете удалять свои сообщения Вы не можете добавлять вложения