Семья: чоловік і синочки
Детки: Тарасик і Ромчик
Доброго дня! Скажіть будь ласка, як швидко реагує дитяча шкіра на те, що мама з’їла (за умови, що дитинка повністю на грудному вигодовуванні)? І як швидко реагує на відмову мами від даного продукту? І ще одне. Я зустрічаю геть протилежні думки щодо дієти. Багато хто пише, що сидить на суворій дієті, а в дитини все одно червоні щоки. Я розумію, що все індивідуально. Але якщо вже мама майже нічого не їсть - це ж теж ненормально!.. Дитина "висмокче" все корисне з маминого організму, але мамі ж не можна розвалюватись... Скажімо, мені імпонує думка, що в принципі, можна їсти майже все, але потроху і без фанатизму. Я майже з перших днів після пологів харчуюсь так, як і під час вагітності: суп рисовий чи пшеничний з індичкою (в супі є зажарка), гречка, вівсянка чи ржана каша, нежирний кефір, бублики чи яке-небудь сухе печиво, сухарі, зелений чай, хліб та твердий сир. У маленького раніше були трошки прищички і раніше. Але останній тиждень щоки "зацвіли" і на голові з’явились корочки. Єдине, що я дозволяла собі останнім часом ще - це солодкі пряники. Зараз їх не їм - а щоки все ще червоні. І по тілу теж прищички (не червоні), дрібненькі, під рукою відчуваються... + дитина зригує багато. Правда, якщо витримувати 3 години між годуваннями - то зригування значно менші. Якщо ж інтервал зменшити - то зригує дуже багато. У вазі за другий місяць набрали 750 г, та й виріс на 3 см. У всьому іншому - все наче норм. Будь ласка, можете прокоментувати нашу ситуацію? Дякую!
Coolbabka,Здравствуйте! По поводу питания кормящей мамы скажу так:строй диеты придерживаться не надо.Маме нужно питаться полноценно и рационально.Мясо является обязательным в питании:курица(домашняя),индейка,говядина(не телятина).Яйца перепелиные,крупы (кроме пшеничной,арнаутки).Овощи отварные либо тушенные.Колбасы нельзя.Сладкое,шоколад,конфеты,консервацию нельзя.Кормить ребенка лучше по режиму(ч/з2-3часа).Покраснения на щеках смазывайте судокремом 3-4р/д.Придерживайтесь диеты.Сыпь через некоторое время пройдет самостоятельно(так же можно смазывать особо"активные" участки судокремом).С прибавкой в весе все в порядке.
pesenka0103, дякую за відповідь!) заспокоїли, бо мене вже почало мучити сумління, що я їм як зазвичай (ну, майже). Скажіть, а печінку можна, наприклад, курячу? і інколи яєшню?
Coolbabka,Нет! Я вообще противник субпродуктов ,особенно для маленьких детей и кормящих мам.Печень-это сорбционный орган .Она трансформирует и адсорбирует все,что через нее проходит,т.е все пищевые добавки,витамины,росто- и весостимуляторы,антибиотики.Они остаются в печени животного, а потом попадают к нам в организм с ее употреблением.
Доброго дня, пані Ольго! Були на прийомі в нашого педіатра і в дерматолога. Якщо пригадуєте, я скидала посилання на фото. Дерматолог взагалі сказав, що це потниця і не мити дитину кілька днів Присипку водичкою розводити і мазати. Педіатр порадила купати раз на три дні у ванні з еспафлором. Виявилось, що еспафлору вже рік немає в Україні. Яку б ви порадили олійку замість нього? Але мені здається, що варто все ж таки показати дитину більш адекватному дерматологу (чи алергологу?)
-- Вт фев 08, 2011 4:08 pm --
щойно подзвонила нашій медсестрі запитала про еспофлор. лікар сказала, що тоді в череді купати, а дерматолог навпаки сказав, щоб не купали в травах... і що робити?...