Site Logo

Текущее время: 20 апр 2025 21:01

Часовой пояс: UTC + 2 часа [ Летнее время ]

Форум закрыт Эта тема закрыта, вы не можете редактировать и оставлять сообщения в ней.  [ 1 сообщение ] 
Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Выгоднее уволиться по уходу за ребенком до 14ти лет?
СообщениеДобавлено: 20 дек 2015 23:49 
Юрист
Цитата

ЗЖФ-зависима: 12 лет 18 дней

Очки репутации: 68
Повысить репутациюПонизить репутацию
Цитата:
Здравствуйте!
Собираюсь увольняться с работы по собственному желанию. Есть ребенок, почти 4 года.
Мне посоветовали, что выгоднее уволиться по уходу за ребенком до 14ти лет.
Можете подсказать, какие плюсы для меня, в такого вида, увольнении?
Могу ли я стать в ЦЗ, и получать пособие? Если да, то в каком размере, и какие условия для постановки на учет?
Сохранится ли трудовой стаж?
Спасибо!

Окрім того, що вас зобов’язані звільнити у той строк, який ви просите, інші переваги у законодавстві мені не відомі.
Цитата:
Руслан, пособие в ЦЗ выплачивается с первых дней постановки на учет, в отличие от увольнения по собственному желанию - тогда выплачивается после 90 дней. Я увольнялась по уходу за ребенком последний раз

ПОРЯДОК
надання допомоги по безробіттю, у тому числі одноразової її виплати для організації безробітним підприємницької діяльності
IV. Відкладення та скорочення допомоги по безробіттю

3. Тривалість виплати допомоги по безробіттю скорочується на строк 90 календарних днів у разі:
1) звільнення з останнього місця роботи чи служби за власним бажанням без поважних причин або за згодою сторін;

п.4.
Поважними причинами є хвороба громадянина, смерть членів його сім'ї та родичів, догляд за хворою дитиною віком до 14 років, відвідування закладів охорони здоров’я, судових та правоохоронних органів, військових комісаріатів, інших державних установ та інші обставини, які об’єктивно унеможливлюють відвідування центру зайнятості, що підтверджується відповідними документами.

Думаю центри зайнятості будуть вимагати підтвердження необхідності догляду за дитиною до 14 років - документально.
Якщо ні - тоді авжеж краще звільнятися по догляду дитиною віком до 14 років, а ще краще за угодою сторін.
Код:
І я нормально відношусь до критики, якщо вона обгрунтована і не має метою тикання мене носом у помилку )) пишіть прямо на форумі - додам до відповіді, якщо воно того варто.

Пожаловаться на это сообщение
 Профиль Отправить личное сообщение  
Ответить с цитатой  
Форум закрыт Эта тема закрыта, вы не можете редактировать и оставлять сообщения в ней.  [ 1 сообщение ]