Доброго дня! Ситуація наступна: моя мама хоче оформити опікунство над своєю мамою (моєю бабусею). Бабуся наразі недієздатна, неадекватна. Має третю групу інвалідності по загальному психічному захворюванню. Вже є висновок комісїї МСЕК. Як далі діяти? Як встановити опікунство через суд? Як це зробити найшвидше? Опікунство може встановити будь-який суд чи тільки суд за місцем прописки моєї мами? Яка взагалі процедура?? Який перелік документів?
Заздалегідь вдячна!
_______________________________ “My dear, here we must run as fast as we can, just to stay in place. And if you wish to go anywhere you must run twice as fast as that.” Alice in Wonderland
Доброго дня! Ситуація наступна: моя мама хоче оформити опікунство над своєю мамою (моєю бабусею). Бабуся наразі недієздатна, неадекватна. Має третю групу інвалідності по загальному психічному захворюванню. Вже є висновок комісїї МСЕК. Як далі діяти? Як встановити опікунство через суд? Як це зробити найшвидше? Опікунство може встановити будь-який суд чи тільки суд за місцем прописки моєї мами? Яка взагалі процедура?? Який перелік документів? Заздалегідь вдячна!
Зразки позовних заяв шукаються у гуглі із зазначенням court.gov.ua там більш менш універсальні і перевірені бланки, які однак не підходять для специфічних справ
Щодо процедури і документів для суду - на пам’ять не скажу адже таких справ не вів, таким чином це виходить за межі консультацій на цьому форумі.
До_______________ районного (міського) суду ___________ ЗАЯВНИК____________________ (п.і.п.б., адреса) ЗАЦІКАВЛЕНА ОСОБА: Районний (міський) відділ охорони здоров'я __________________________ (адреса)
Заява про визнання громадянина недієздатним _____ (п.і.п.б. особи, стосовно якої ставиться питання про визнання недієздатним) який (яка) проживає разом зі мною і доводиться мені _____ (родинне відношення до заявника) з ________ 19__ р. є інвалідом _______ групи в зв'язку з ____ захворюванням. (вказати характер) Через хвороби він (вона) не може розуміти значення своїх дій, керувати ними і потребує опіки ______ (викласти обставини, що свідчать про розумовий розлад, внаслідок якого особа не може розуміти значенні своїх дій і керувати ними). Відповідно до ст. 39 Цивільного кодексу України та статей 236 - 238 Цивільного процесуального кодексу України, ПРОШУ: 1. Визнати недієздатним _____ (п.і.п.б. особи, стосовно якої ставиться питання про визнання недієздатним, рік і місце її народження). 2.Витребувати витяг з історії хвороби і довідку ЛТЕК. 3. Призначити судово-психіатричну експертизу.
Додаток:
1. Копія свідоцтва про народження. 2. Довідка про пеясію. 3. Квитанція про сплату державного мита. 4. Копія заяви.
Дата Підпис
_______________________________ Відповіді на "спеціальні" питання повинні надавати Спеціалісти - терапефт не лікує, для цього є хірург, стоматолог, і т.п.! Не пишіть в темі СПАСИБО и ОГРОМНОЕ спасибо, адже після цього її треба переглядати знову. Для цього є репутація. Дякую! ))