Добрый вечер, Руслан Анатольевич! Сегодня сложилась неприятная ситуация. Выходя утром с ребенком (2 года) из подъезда, столкнулись с соседским ребенком (8-12 лет) и его собакой. Собака небольшая - пекинес, но агрессивная. Была без поводка. Набросилась на моего ребенка, рычала, лаяла, кидалась на него. Испугала до истерики. Я взяла своего ребенка на руки, соседский ребенок оттянул собаку. Я предупредила его (увы, криком на весь двор), чтобы водил на поводке собаку, и что если еще раз повторится - пристрелю на...н его псину, и чтобы передал это своим родителям. Объективно - собака агрессивна, всегда бросается, лает, совсем не игриво, но была всегда на поводке, поэтому конфликта не возникало. Мой вопрос - какими должны быть мои действия? Могу ли я вызывать полицию, если это повторится? Должна ли я предварительно найти родителей мальчика и поговорить с ними?
_______________________________ Налагоджую українську Если живешь бок о бок с драконом, изволь с ним считаться. Дж. Р. Р. Толкин
У нас похожая ситуация, но собака сильно побольше и посильнее. Ее редко выводят на прогулку и она, бедная, несется из подъезда пописать, при этом пугая и чуть не сбивая всех по дороге. На поводке. Без намордника. Хозяева удержать ее рядом не могут. И собаку жалко. Но детей, которых она внезапностью своей пугает, все ж жальче. Тоже не понятно, что делать. Хозяева на замечания никак не реагируют.
Є перелік пород собак, які повинні бути в намордніках і на поводку. Пекінеса в цьому преліку немає. Якщо немає - це справа суду. Поліцію викликати без толку, ніяких правил утримання в принципі не порушено.. До батьків сходити варто - пояснити треба, що дитини може бути нанесено шкоду, яку потім по суду стягнуть з власника собаки за судом. Пояснити що собачку можливо загубити. Собачку ТРЕБА вчити і виховувати.
Стаття 154. Порушення правил тримання собак і котів Тримання собак і котів у місцях, де це заборонено відповідними правилами, чи понад установлену кількість, чи незареєстрованих собак, або приведення в громадські місця, або вигулювання собак без повідків і намордників (крім собак, у реєстраційних свідоцтвах на яких зроблено спеціальну відмітку) чи в невідведених для цього місцях - тягне за собою попередження або накладення штрафу на громадян від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і попередження або накладення штрафу на посадових осіб - від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Ті самі дії, що спричинили заподіяння шкоди здоров'ю людей або їх майну, а так само повторне протягом року вчинення порушення з числа передбачених частиною першою цієї статті - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією тварин і на посадових осіб - від чотирьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
_______________________________ Відповіді на "спеціальні" питання повинні надавати Спеціалісти - терапефт не лікує, для цього є хірург, стоматолог, і т.п.! Не пишіть в темі СПАСИБО и ОГРОМНОЕ спасибо, адже після цього її треба переглядати знову. Для цього є репутація. Дякую! ))