Добрый вечер. У моей дочки только одна прививка БЦЖ, от остальных Я отказалась из-за негативных последствий , но ВКК не хочет писать, чт садик посещать может ссылаясь на ст. 15 ЗУ. Подскажите, куда писать претензию. В МОЗ стоит????
Последний раз редактировалось Irinka_1979 15 сен 2016 12:38, всего редактировалось 1 раз.
Добрый вечер. У моей дочки только одна прививка БЦЖ, от остальных Я отказалась из-за негативных последствий , но ВКК не хочет писать, чт садик посещать может ссылаясь на ст. 15 ЗУ. Подскажите, куда писать претензию. В МОЗ стоит????
они не любят тех кто притензии пишут.,если вы категорично против прививок вам будет гораздо проще договориться с доктором из манипуляционки и фиктивно сделать прививки,чтоб уладить документы)))Здоровья вам и вашему малышу)))
Дежавю якесь - зхожа тема??
Писати треба не в МОЗ а принаймні в управління охорони здоров’я або управління освіти облдеражміністрації. Спробуйте потрапити на особистий прийом до того як писати. Дані з особистого прийому на сайті Запоблдержадміністрації. Я б не став вносити відомості до картки про щеплення, якщо їх фактично не робили. як вам порадили на форумі, наслідки можуть бути непередбачувані. Сумісність щеплень, карта (строки) щеплень в наступному і т.п. при настанні випадків захворювання і при постановці діагнозу можуть призвести до помилки лікарів. Я б такого своїм дітям не зробив. З досвіду і рекомендацій знайомого лікаря більшість щеплень цілком безпечні, головне щоб дитина в період щеплень була здорова і наглядати за нею. Випадки негативні майже завжди через легковажність батьків, або недотримання процедури огляду дитини перед щепленням. Взагалі то відсутність щеплень не є підставою для відмови для прийняття до ДНЗ але може бути підставою для усунення за вимогою санлікаря, який проводить перевірку ДНЗ. Отримайте комплексну довідку про придатність дитини відвідувати ДНЗ, про те що вона здорова і у неї відсутні інфекційні захворювання в своїй поліклініці і надайте її до ДНЗ. Відсутність щеплень не є підставою для відмови в прийняття в ДНЗ, закон і ст.15 змінені.
ЗУ Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення Стаття і закон істотно змінено, ст.15 тепер вже не та. Стаття 15. Вимоги до проектування, будівництва, розробки, виготовлення і використання нових засобів виробництва та технологій
Стаття 27. Профілактичні щеплення Профілактичні щеплення з метою запобігання захворюванням на туберкульоз, поліомієліт, дифтерію, кашлюк, правець та кір в Україні є обов'язковими.
Стаття 7. Обов'язки підприємств, установ і організацій Підприємства, установи і організації зобов'язані: усувати за поданням відповідних посадових осіб державної санітарно-епідеміологічної служби від роботи, навчання, відвідування дошкільних закладів осіб, які є носіями збудників інфекційних захворювань, хворих на небезпечні для оточуючих інфекційні хвороби, або осіб, які були в контакті з такими хворими, з виплатою у встановленому порядку допомоги з соціального страхування, а також осіб, які ухиляються від обов'язкового медичного огляду або щеплення проти інфекцій, перелік яких встановлюється центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони здоров'я
_______________________________ Відповіді на "спеціальні" питання повинні надавати Спеціалісти - терапефт не лікує, для цього є хірург, стоматолог, і т.п.! Не пишіть в темі СПАСИБО и ОГРОМНОЕ спасибо, адже після цього її треба переглядати знову. Для цього є репутація. Дякую! ))