Здравствуйте! Подскажите пожалуйста, для выезда ребенка в Россию с мамой нужно разрешение отца. Где его можно заверить кроме нотариальной конторы? Спасибо
З А К О Н У К Р А Ї Н И Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України
2. Оформлення проїзного документа дитини провадиться на підставі нотаріально засвідченого клопотання батьків або законних представників батьків чи дітей у разі потреби самостійного виїзду неповнолітнього за кордон. У клопотанні зазначаються відомості про дитину, а також про відсутність обставин, що обмежують відповідно до цього Закону право на виїзд за кордон (лише для дітей віком від 14 до 18 років).
За відсутності згоди одного з батьків виїзд неповнолітнього громадянина України за кордон може бути дозволено на підставі рішення суду.
_______________________________ Відповіді на "спеціальні" питання повинні надавати Спеціалісти - терапефт не лікує, для цього є хірург, стоматолог, і т.п.! Не пишіть в темі СПАСИБО и ОГРОМНОЕ спасибо, адже після цього її треба переглядати знову. Для цього є репутація. Дякую! ))
_______________________________ Все всегда заканчивается хорошо. Если все закончилось плохо, значит это еще не конец. Умей держать всю боль внутри, людям плевать на твои чувства.
Добрый день!Нужно ли разрешение от отца на вывоз ребенка бабушкой,если она везет его к матери.
Пункт закону який наведено вище не робить винятків для бабулі або дедушки. На кордоні смурні прикордонники будуть вимагати нотаріальну згоду батьків на виїзд дитини, не має значення хто і куди її буде везти.
-- 04 июн 2016 12:11 --
P-o-l-i-n-a писал(а):
Спасибо, вопрос удалила, уже не актуально.
Вибачте, що не встиг!.
_______________________________ Відповіді на "спеціальні" питання повинні надавати Спеціалісти - терапефт не лікує, для цього є хірург, стоматолог, і т.п.! Не пишіть в темі СПАСИБО и ОГРОМНОЕ спасибо, адже після цього її треба переглядати знову. Для цього є репутація. Дякую! ))
Добрый день. Мы с первым мужем в разводе. Со мной живет дочь. В суд по поводу алиментов он не явился. И я уже 1.5 года не знаю где он находится. Получается что дочь не может выехать на отдых за границу. А в дальнейшем и на обучение. Есть ли какие то варианты в такой ситуации что б не получать его разрешения.
_______________________________ Как же можно с вами жить,негде хвостик положить! Ходите,зеваете,на хвостик наступаете!
Добрый день. Мы с первым мужем в разводе. Со мной живет дочь. В суд по поводу алиментов он не явился. И я уже 1.5 года не знаю где он находится. Получается что дочь не может выехать на отдых за границу. А в дальнейшем и на обучение. Есть ли какие то варианты в такой ситуации что б не получать его разрешения.
Позбавлення батьківських прав через суд.
Здравствуйте! Подскажите решение - хочу поехать с ребенком к его отцу в Польшу ( он еще карту Побуту не получил, а срок визы закончен).Как провезти ребенка , если разрешение на вывоз не оформлено, муж уже в Польше.
Здравствуйте! Подскажите решение - хочу поехать с ребенком к его отцу в Польшу ( он еще карту Побуту не получил, а срок визы закончен).Как провезти ребенка , если разрешение на вывоз не оформлено, муж уже в Польше.
Ну теоретично легально можливо чоловіку звернутися до консульства і там завірити заяву на дозвіл про виїзд дитини за кордон. Більш практично - зверніться до туристичних агентств, вони можуть підказати + агентства з працевлаштування за кордоном.
У К А З ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ Про Консульський статут України РОЗДІЛ III НОТАРІАЛЬНІ ДІЇ, КОНСУЛЬСЬКА ЛЕГАЛІЗАЦІЯ, КОНСУЛЬСЬКИЙ ЗБІР Глава XI Нотаріальні дії С т а т т я 44 Консул вчиняє нотаріальні дії, передбачені законодавством України. Порядок вчинення нотаріальних дій консулом визначається Законом України "Про нотаріат" ( 3425-12 ), цим Статутом, Положенням про порядок вчинення нотаріальних дій консулом, яке затверджується Міністерством юстиції України і Міністерством закордонних справ України, а також іншими актами законодавства України.
наздоров’я ))
здравствуйте. Хочу отправить ребенка со своей тетей в Киев на поезде .Обязательно доверку заверять нотариально??
Здравствуйте!) доверенность не нужна, ребёнок же в пределах границ Украины будет находиться?! Это если для себя и своего успокоения...только на поезд обязательно нужен оригинал свидетельства о рождении)