«Книжковий клуб ЗЖФ» - це читання і обговорення книг, які ви вибираєте самі.
Коло триває до 30.06.2018
Правила Клуба
1. Кожен учасник до 08.04 пропонує в темі по три книги - назва, автор, анотація, посилання на електронний варіант (книги повинні бути загальнодоступними як в електронному, так і в друкованому вигляді). Як обирати книги - нижче. 2. З усіх запропонованих книг складається єдиний список. 3. Учасники зі складеного списку вибирають 3 книги, які хотіли б прочитати, і пишуть свій вибір в темі (голосують за книги). 4. Користувачі, які не брали участь у виборі книг, до голосування не допускаються, однак можуть приєднатися до обговорення творів, якщо вони читали їх. 5. Складається рейтинг книг і починається читання. Першою читаємо книгу, що набрала найбільшу кількість голосів. 6. На прочитання однієї книги відводиться два-три тижні. Терміни можуть змінюватися в залежності від розміру книги. 7. Після читання книги, в окремій темі (створеної ведучою) починається обговорення. 8. Вступити в Клуб можуть всі зареєстровані користувачі, які написали не менш 10 повідомлень на форумі. 10. За підсумками кола відбудеться голосування за кращого і самого активного учасника Клубу, який залишив відгуки до більш ніж половини прочитаних у цьому колі книжок. 11. Всі учасники, які залишили відгуки до більш ніж половини прочитаних у цьому колі книжок, нагороджуються медалями ЗЖФ.
У нас дещо змінились правила
Якщо ви бажаєте взяти участь у цьому колі Книжкового клубу: 1. Надішліть мені заявку участь у ЛС 2. У відповідь отримаєте список з трьох ознак, за якими потрібно підібрати 3 книги і викласти їх у темі КК.
Список ознак Цей список складається з 50 позицій (наприклад, "книга з питанням у назві", або "книга українського автора"). За основу взяті інтернетовські книжкові челенджери, трохи перероблені під нас. В рандомному порядку кожному учаснику дістануться 3 позиції з цього списку. Повторюватись вони не будуть.
sunnyshiny, подивимось. Зазвичай вибір книжок - це 2-3 дня. Тобто десь 12 почнемо читати. Якщо брати на книжку 2 тижні, то вкладаємось до кінця червня. Але... все буде залежить від того, які книжки виберемо.
_______________________________ Ничего... Выживем! В крайнем случае, из ума!
Я проти. В минулих сезонах перші декілька позицій - були з нормальним відривом, там було зрозуміло. А 4-5 книги були з одним-двома голосами. Тобто це дуже мало. Я не хочу, щоб, наприклад, Таня з Наташею обрали Чорну раду, а я її читала потім. Дівчата, без образ. Мені здається, в минулому сезоні було ідеально - коли кілька голосувань к ряду.
Дівчата, ви не зрозуміли пропозиції Наташи. Якщо кожен буде голосувати за 5 книжок, а не за 1 чи 3, то книжка з двома голосами ніколи не пройде. Чим більше книжок кожен з нас вибере, тим достовірніше буде рейтинг.
_______________________________ Ничего... Выживем! В крайнем случае, из ума!
а это по этой книге снят фильм с Ленардо ДиКаприо?
Да, но я его не смотрела. Хочу сначала книжку прочитать
_______________________________ «Ты веришь в родство душ? Я – да. Мне нравится идея, что в этом мире может быть кто-то, кто захочет остаться с тобой навсегда»..
Класика 19 століття Микола Джеря Іван Нечуй-Левицький
Повість „Микола Джеря” є одним з найвідоміших творів видатного українського письменника Івана Нечуя-Левицького. Але незважаючи на визнання сучасників, за часів життя автора цей твір був заборонений. Не дивно, адже у ньому дуже яскраво змальовано антикріпацький рух народу. Для часів написання – занадто яскраво. На перший погляд, це одна з багатьох повістей, де йдеться про життя українських кріпаків – Миколи, його дружини та батьків. Але насправді повість підкреслює контраст між високим покликанням людини і її буденними обов’язками, які це покликання руйнують. Що ж, врешті-решт, переможе? Чи вдасться головному герою перемогти кріпацькі закони і відстояти своє право на вільне життя? І чого буде варта ця перемога? https://www.e-reading.club/book.php?book=1013065
Улюблений жанр - пока еще не поздно - бегите Когда я умирала Уильям Фолкнер
Роман, оказавший серьезное влияние на всю американскую литературу. Классика XX века. Глубокий Юг, каким видел, знал, любил и ненавидел его Фолкнер. Земля, где за тщательно побеленными фасадами старинных фермерских усадеб скрываются семейные тайны, кипят разрушительные страсти, ломаются судьбы и совершаются преступления… "Когда я умирала" - роман-одиссея о десяти днях жизни фермеров Бандренов, которые собрались на похороны матери семейства Адди. Уникальность произведения заключается в том, что в нем нет ни слова авторской речи. Весь сюжет представляет собой цепь монологов четырнадцати персонажей, среди которых и незабываемый монолог самой Адди… https://www.e-reading.club/book.php?book=60286
Книга, на яку вас підкупили відгуки Зубная фея Грэм Джойс
«Зубная Фея» – самый известный роман блестящего английского писателя Грэма Джойса. Существует поверье: если ребенок, засыпая, положит под подушку выпавший молочный зуб, его заберет Зубная Фея и оставит вместо зуба монетку. Проснувшись однажды ночью, семилетний Сэм обнаруживает у своей постели Зубную Фею, больше похожую не на персонажа Шарля Перро или братьев Гримм, а на злобного гопника неопределенного пола. Он сам виноват: не надо было просыпаться, не надо было видеть фею. Теперь она (или он?) будет сопровождать Сэма все его детство и юношество, меняясь вместе с ним, то помогая ему, то угрожая, но ни разу не давая ответа на вопрос: реальность это или кошмарный сон и кто кому снится? https://www.e-reading.club/book.php?book=75824
так прикольно под чужие категории было выбирать два раза совпало, на три категории не придумала... пока что
sunnyshiny писал(а):
А какие кгиги у тебя совпали?
дай Бог памяти скандинавский автор, биография и Чорна рада (свои категории увидела, себе захотела но, как и раньше в клубе читать не хочу, голосовать за нее буду только за большие деньги или чтобы закрыть ваш гештальт )
-- 04 апр 2018 21:55 --
я там тупанула, три совпало, два не придумала