Итак, Вы теперь родитель школьника! Поздравляем, отныне в Вашей жизни и в жизни Вашего новоиспеченного школяра грядут большие перемены Давайте делиться впечатлениями об этом важном этапе жизни
ну я орієнтувалася на свою дочку, у неї все проходить добре, у мене ні до вчителів, ні до неї претензій немає
Самая главная в єтом и ошибка. Все дети разные, и ваши тоже разные... и что подходит одному ребенку даже в одной семье, может абсолютно не заходить и не подходить другому. А еще многое зависит от учителей! Сыну не повезло, его учительница младших классов тупо не смогла научиться работать он-лайн.
inn4ik,тут еще учитель работает с "любимчиками", а тех кто неугоден "с глаз долой". У меня сын ходил 4 года на ментальную арифметику, множит/делит/складывает/вычитает - в голове трехзначные числа. (В своей категории был второй в городе из 600 человек!) Вы думаете у него по математике высокий уровень? Нет , "средний" - о как! Вы думаете хоть раз пригласила его на олимпиаду? или еще как то отметила? Тоже нет Мне те оценки пофигу, главное это знания... Но суть учителя в этом. Я так понимаю у Лиры та же история.
Только потом можно оказаться в ситуации, что оценки не так уж и "не важны". У коллеги была ситуация когда при поступлении ребенка в ВУЗ, были одинаковые результаты по баллам всеукраинского тестирования(который сейчас НМТ), то потом смотрели школьные баллы.
Кстати в нашей школе отличники учатся бесплатно, тем, у кого плохие оценки по профильным предметам, наоборот оплата увеличивается. Старшая вот с февраля на год тоже учится бесплатно, по результатам областной олимпиады.
_______________________________ Фея от ведьмы отличается только настроением)))
Я от думаю, що такі предмети як фізра, мистецтво, трудове навчання мають бути без оцінок. Просто зараховано чи не зараховано, саме щоб вони не мали вплив на загальний бал. Ну от не вміє моя дитина малювати чи робити щось руками от просто не його. Ніколи цим не цікавився, це шо, якось впливає на його знання? Так само із фізрою, ну є просто несплртивні діти, це нормально, чому вони мають страждати?
inn4ik,Согласна . Пришел на урок в спортивной форме/с карандашами и альбомом/ножницами и клеем - бегал/рисовал/клеел - не баловался - зачет. Не пришел/не рисовал/баловался - не зачет. У нас мистецтво там вообще крах!!!! То двойки за несданное когда ребенок болел, то 6 или вообще 5 за рисунки! Меня уже тоже начинает єто бесить! . Сдаем время от времени рисунки дочки из художки, чтоб балл средний поднять . Учительница же сама регулярно делает асинхронніе уроки, то болеет, то еще что то уроков нет в 70% случаев.
Ну от мій молодший взагалі не вміє малювати, ніколи йому це не подобалося, ніколи цим не займався, я і не наполягала Так їм треба було намалювати афішу цирку на уроці, його малюнок - от просто на рівні дитячого садочку, я це прекрасно розумію, але робити за нього я не збираюсь Отримав свої 5 балів, і що? Йому більше від цього захочеться малювати? Ну спортсмен він, не можна ж оцінювати рибу по тому, як вона залазить на дерево. Я, хоч і спортсменкою була, ніколи не вміла підтягуватися, і що? Це якось вплинуло на мій рівень знань чи фізичний стан? Про спів я взагалі мовчу
Точно співи це... отдельно! А у нас общий предмет - Мистецтво, но т.к. у нас тетя видать художница, то мі всегда рисуем!
inn4ik писал(а):
Отримав свої 5 балів, і що? Йому більше від цього захочеться малювати?
аналогично, у моего отбили охоту в прошлом году, он реально душу вложил, нарисовал и правда хорошо - поставила 5 балов - малюнок неохайний. Попросиа у класухи - "крітерії оцінювання малювання" - виправили на 8! Типа ходишь випрашиваешь оценки... . Так а может там на 2 балла нарисовано біло? Может они с натурі рисовали и он не похож? Или может композиция неправильная? Критерии оценивания, кстати - не дали.
Алёшкина, у довідці є діагноз від окуліста, рекомендацій немає.
А я противна, я прям акцентувала увагу - а напишить будь ласка. А продублюйте у довідку. Це тобі може на майбутнє. Туди треба "вмочити ніс", саме воно не зробиться. Як і всюди, нажаль
Ну і те, що він такий, просто привід мамі акцентувати увагу ще невтомніше. Є ситуації у школі, які самі собою виправляють і все стає добре, коли мама просто зявляється перед очима вчителя, якось виявляє себе і свою увагу до дитини, свою небайдужість. Вчитель бачить, за дитиною хтось стоїть, там не пустка.
inn4ik,тут еще учитель работает с "любимчиками", а тех кто неугоден "с глаз долой".
Саме так і на онлайні це прям таааак помітно. І я їй і з цього приводу написала, що дитина засмутилася, що його спитали, а поки він мікрофон вмикав, вже відповів той, хто мікрофон не вимикає так вона мені ще й хамила, що не треба її вичитувати, всі діти однакові. (Просто якщо сказали вимкнути мікрофон, мій так і зробив, а хтось сидить і весь урок з вчителем паралельно спілкується.) inn4ik, це якщо вони тобі цікаві… а тут же маленьке місто, і це вважається гарний вчитель, половина вже других дітей до цього вчителя привела, інші на мерседесах, всі одне одного знають, мають добрі звʼязки, тому оті не зручні діти, які все одно поїдуть, на що на них сили витрачати. Я все це розумію, і багато уваги не вимагаю. Але хоча б не відбили бажання вчитися, не звертаючи на нього увагу на уроках, і відсадивши дивитися у вікно
-- Пользователь добавил некоторое время спустя --
Алёшкина, я намагаюсь балансувати між не дозволяти дитину ображати і не задовбувати вчителя, бо я ж не вдома. І вона мене періодично бачить, коли треба його відстояти. Але мене дуже засмучує постійне порівняння з вчителем дочки у ліцеї. Я знаю, як має вести себе гарний вчитель, з іншого боку, я ж не зміню дорослу людину. Або приймаєш такого вчителя, не найгіршого треба сказати, вона не кричить, не ображає, просто трохи байдужа, або шукаєш іншого. А так як вчителя і школу моя молодша дитина буде ще змінювати, то додавати йому стресу зайвими змінами не хочу. Ну от наприклад, 2 клас, діти щоденників не мають, завдання в вайбері від вчителя. У вівторок нам пишуть. Я дітям казала, що треба вивчити вірш Лесі Українки до сьогодні А батькам можна було продублювати?! Може хтось з дітей на уроці не почув…
-- Пользователь добавил некоторое время спустя --
Сумую за ліцеєм насправді, і за нашим вчителем молодшої школи, я її люблю і вважаю ідеальним вчителем, і за класом сумую, і за охайною школою. Як кажуть, буря нам дана, щоб оновитися, пройти її і щоб не було як раніше. А я все ще не можу прийняти, що як раніше вже не буде
Дівчата, ви мені нагадали випадок, коли син вчився, і класі в шостому, теж приніс по малюванню 6. Дивлюсь я на той натюрморт і питаю: а чому така оцінка, малюнок же гарний? Син каже,та я намалював 8 квітів,ну а вчителька запитала, це що на похорон, домалюй ще одну квітку! Тоді дитина була не в курсі цих забобонів, а коли йому пояснили, то він сказав: а так проблема у парній кількості, ну і стер одну квітку ... Такого хамства вчителька не очікувала і вліпила 6 балів. Я поржала, і сказала, син, ти молодець, я в твоєму віці так креативно не мислила
Вчитель бачить, за дитиною хтось стоїть, там не пустка.
Это я поняла ещё в садике. Когда получалось так, что воспитатели отзываясь о чьих-то родителях в духе "да там такаааая мама(папа, бабушка)" с таких детей пылинки сдували и следили, чтобы их никто не обижал, чтобы потом не пришлось разбираться "с такооой мамой".
_______________________________ Фея от ведьмы отличается только настроением)))
В нас задають і в додатку, і в гугл класі Може якось вже розповідала. Класна керівництвом поставила сину 1 за невиконане завдання, але в додатку його не було, запитала в неї, відповідь - я задавала на уроці, треба було слухати. Але його не було на уроці, він хворів, а треба було запитати, чому немає завдання Реально - квест. А дітей в мене двоє Аналогічна ситуація з зошитами, в малого є предмет, по якому підручник+3 зошити. І спробуй забудь. Колись була важка ніч - обстріли, спочатку пів ночі намагалися збити шахед, потім шось збили, шось палало і вибухало. Коротше. малий забув зошит і отримав 1. Наче технічно вчитель правий, але ж хіба вона в іншій країні живе
Последний раз редактировалось inn4ik 06 мар 2025 11:15, всего редактировалось 1 раз.