Итак, Вы теперь родитель школьника! Поздравляем, отныне в Вашей жизни и в жизни Вашего новоиспеченного школяра грядут большие перемены Давайте делиться впечатлениями об этом важном этапе жизни
LIra, а ви в якому місті зараз живете? Бо ми теж наразі у Львівській області. У вересні збираємось у 1й клас. І так мені душа не лежить до цієї школи. Ніби і вчительку обрали непогану... Подивимось як буде.
zuzunka, мені здається, вона просто байдужа, така знаєте, людина в собі, не горить на роботі. Може завдання скинути в вайбер о 8 вечора рідко, але буває. Чи написати вже ввечері, що завтра щось там буде. Або в класі за півтора роки 2 дітей ламали руки, бо носяться на перервах по коридору. Чомусь у вчителя дочки за 4 роки ніхто руки не ламав, бо там і під час перерви контроль, дисципліна і виховання
З іншого боку, це не найстрашніше, не кричить на дітей, діти її не бояться, весело ідуть в школу. Почитаю тут, які бувають вчителі, і ніби у нас все норм. Просто у мене мабуть завищені вимоги, по памʼяті як би мало бути
Всего то в 8???? . Андрею класуха вчера в 00:01, сбросила что первого урока не будет. У них там общий классный чат есть без родителей! А, например, что поменялось расписание во втором семестре - скинули в воскресенье в 23:40. Ну это так чтобы не скучали! . На справедливые возмущения родителей, а че так "рано"? - начала "отбрехиваться" - типа не работал ноутбук и съезжать на эмоции типа " я для вас все, а вы меня не цените". Ну не верю, я что расписание на второй семестр дали в воскресенье ночью. Тем более в параллельном классе скинули новое расписание в четверг. Ну скажи, тупанула.. извините.. Но там такой был поток из г... аж тошнит.
LIra писал(а):
ніхто руки не ламав
, ну то такое... моя вон на ровном месте перецепилась и сломала руку - дома! Сейчас дети в стрессе, кости хрупкие... Тут не угадаешь.
LIra писал(а):
це не найстрашніше, не кричить на дітей, діти її не бояться, весело ідуть в школу.
Ну и хорошо . Когда знаешь как может быть, очень обидно что бывает абы как...
-- Пользователь добавил некоторое время спустя --
Алёшкина,так они ж все равно не ходят. Младшие классы должны ходить. Этот онлайн это все фигня ... пока не пошли, у моей например никакого прогресса не было. Вот сейчас пол года - неделя через неделю и только только начала включаться.
Алёшкина, а який сенс, все одно все вже не те, в школу не ходять, водити дітей у підвал Хортицького? Це ж імітація навчання, яке було, коли діти приходили в улюблений відремонтований світлий клас, мали купу іграшок на перервах, рухливі ігри, вільно їздили на екскурсії по місту, всього цього вже немає. І люди… частина поїхала, на їх місце приїхали інші. Навіть в цьому плані місто змінилось. Це, якщо по-сучасному, треба б пропрацювати з психотерапевтом, залишити минуле у минулому і йти далі. Самостійно поки не виходить Вдома залишились і батьки, і інші родичі. Ми все літо були в Запоріжжі, я не боюсь ні бути на бабурці, ні сидіти в бергамоті, ні в клініці Святого Миколая, до прикладу. Скільки прикладів, що якщо час, то смерть знайде і закордоном. Просто я і раніше хотіла поїхати, але то робота гарна, то квартира з ремонтом, то батьки допомагають з малою в декреті, потім школа і гарний вчитель, гріх кидати, і весь час щось привʼязувало і тримало. А тепер обставини змушують рухатись. Будувати майбутнє за 35 км від лінії фронту я вже не хочу, бо кидати все дуже боляче. А повернутися, щоб потім знов кидати… Який сенс? Вони ж звідти нікуди не подінуться. Ну і потім якщо прильоти це маленька вірогідність, то впливу колосального забруднення води, повітря та грунту, я для дітей не хочу, все-таки це те, чому можна запобігти. Просто ціною відмови від дому сподіваюсь, це правильний вибір Я собі знайшла виправдання, що дитина спокійно навчається в школі, це важливо. І сиджу тут. Не зрозуміло скільки і що далі. Плану на майбутнє немає, стратегії ніякою, тільки сьогодні.
LIra ох, це розлога дискусія, і ніхто не знає як краще, і ми тут не про це. Просто якщо ви планували кудись переїзжджати, а тепер так сталося - то думай, що ви там назажди, якось приростайте там до школи, бо сама пишеш про малого, типу, це не на постійно. Самій повірити, всім довести, ні тіні сумнівів, що ви там, і там ваш постійний дім. Продіваюся, це не прозвучало грубо. Мудрості тобі
Алёшкина, тааак)) то до спеціаліста треба з такими питаннями До слова про школу) чи є у вас план на наступний рік? Бо у моєї 9класниці немає. Йти у місцеву школу вона не хоче. У коледж не знає куди. Хоче все залишити як є. Але я впевнена, що на 10 клас онлайн навчання не подовжать, бо вже є Хортицький. Тобто все одно за 2 місяці треба визначитись, що далі…
zuzunka, це для мене взагалі за межею нормального, це ж вчитель, це взірець для дітей, якщо він так ставиться до навчання, з кого дітям брати приклад відповідального навчання
Цитата:
ну то такое... моя вон на ровном месте перецепилась и сломала руку - дома! Сейчас дети в стрессе, кости хрупкие... Тут не угадаешь.
Там скоріше дивно, що тільки двоє. Я була в шоці, коли це побачила В ліцеї так не бігали по коридорах, молодших дітей займали іграми на перервах,, 2 вчителя з поверху слідкували за коридором. Ну то таке)) зворотній бік очного навчання
До слова про школу) чи є у вас план на наступний рік? Бо у моєї 9класниці немає. Йти у місцеву школу вона не хоче. У коледж не знає куди. Хоче все залишити як є. Але я впевнена, що на 10 клас онлайн навчання не подовжать, бо вже є Хортицький. Тобто все одно за 2 місяці треба визначитись, що далі…
Можу за своїх написати. Я вже була в 11му класі і не знала куди я хочу вступати. Чи є фінансова можливість у батьків платити за навчання. Ну от взагалі ніякого розуміння. Тому в кого пішли мої діти Старша у 8му класі, саме з 8го класу у них поділ на профіля, і яке було моє здивування коли вона рішуче вибрала хім-біо, каже буду поступати у медичний Тепер ми вчимося у хім-біо групі. І олімпіада ж якраз була з хімії. Ми з чоловіком в шоці, в нас взагалі серед родичів немає лікарів. А нещодавно кажу молодшій - цк ж Вам скоро дадуть анкети для вибору на наступний рік профілю, треба подумати та вибрати. Вона каже - так вже роздавали, я заповнила і віддала. Питаю шо ж вона вибрала, каже - історія-правознавство
Нашої думики з чоловіком ні старша, ні менша навіть не питали.
_______________________________ Фея от ведьмы отличается только настроением)))
Последний раз редактировалось Юлька85 06 мар 2025 16:04, всего редактировалось 1 раз.
моя така сама немає - не хоче - не розуміє - куди йти, якщо не 10-11 класи. знайома родичка, зараз 1 курс інституту, казала, що 10-11 клас то зайва трата часу і навчання по кругу одне й теж саме, типу, уходьте, якщо знаєте куди. але сама ж лише к кінцю 11 класу усвідомила, чим хотіла б займатися. таке... на мій погляд оці два роки потрібні, щоб у дитини визріло рішення, розуміння себе. та й вибір коледжів навколо не надто спокушає туди бігти.
Это ж супер . Домашний доктор, это ж супер. . У меня сестра родная - с первого класса решила, что будет доктором. И стала . Но там тааак сложно и долго учиться и это должно быть в первую очередь призвание. Может передумает еще?
Алёшкина,а рабочую специальность не хочет? Парикмахер? Повар? Маникюр/педикюр/швея? бровки? Помоему если человек хороший специалист в своей работе, то он гораздо больше будет зарабатывать, чем посредственный экономист в банке.
Мій в 5 років сказав, що буде інженером. Тому ми в фізматі, але якщо раніше тяжів до машинобудування, зараз говорить більше про авіацію Це 9 клас, що буде в 11-тому я не знаю. Єдине, що радує, в ліцей вступили на 9-11 класи і нікуди вже не треба вирішувати.
_______________________________ «Нації вмирають не від інфаркту — спочатку їм відбирає мову» Ліна Костенко
Алёшкина,а рабочую специальность не хочет? Парикмахер? Повар? Маникюр/педикюр/швея? бровки? Помоему если человек хороший специалист в своей работе, то он гораздо больше будет зарабатывать, чем посредственный экономист в банке.
нет) это я понимаю, что ногти, волосы и поесть - нужно в любой стране и в любое время. но это понимание с годами приходит. у нее большое увлечение и хобби - спорт. возможно, это перерастет в что-то. поэтому ждем. надо время.
Юлька85, класно коли так але це не наш варіант. Вона сама каже: запропонуй, чим зайнятися, я не знаю. Алёшкина, та мені теж здається, що цей час в школі потрібен, щоб сформуватися, особливо дівчатам, куди їм поспішати, проблема в тому, що зараз це не та школа, як у нас( Та і чесно кажучи, мені хочеться подовжити її дитинство на ці 2 роки школи та собі час з дочкою, бо коли почнеться навчання в університеті, друзі, то батькам треба відходити в бік. А цей час прийшов так швидко, що я сама не готова відпустити… Отак і постаріли на форумі
У нас до речі та сама вчитель на випускний у 4 класі написала вірш, який ми поклали на музику і діти заспівали, з її передбаченнями хто з дітей ким стане за 20 років. І от зараз ближче до кінця школи я дивлюсь, багато з її прогнозів можуть справдитись. Дуже цікаво, якщо вона виявиться права. От в цьому теж проявляється талант справжнього вчителя - ще у маленьких дітях роздивитися їх таланти.
Алёшкина,мой меня своим безделием уже так достал! У нас нет никаких кружков... никаких увлечений кроме видеоигр... нихрена! Школа -мне оно не нАдА Переходить в нормальную школу где людей учат он не желает... в єтой все устраивает - учителя не учат, дети не учаться, нашли друг друга! Вчера опять достал меня уже своим безделием... - все, 9й класс заканчиваем - бурса на сварщика/повара/слесаря и в 18 лет чао какао . Квартиру снимать, на своих хлебах жить! Вчера опять завелся - я учиться не буду - сказала что среднее образование в стране обязательное, поєтому тут как хочешь, обязан получить, или я заставляю или в спец интернате.
zuzunka Ну в принципе для мальчика рабочая специальность вполне отличный вариант. Но может дать ему время и станет ясно, что ему ближе, сам выберет? история знает случаи, когда мальчики, которые пугали своей разболтанностью, вдруг брались за голову и становились прекрасными специалистами и вообще по жизни молодцами. для мальчиков достаточно обычная история. да, не академический школьный успех, но нужен людям, уважаем, деньги зарабатывает и т.д. да мне кажется половина теперишних наших прекрасных мужей в детстве были раздолбаями и хорошо что мы этого не видели